2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sikeres Bendegúzok

Égervölgye/Edelény: Élményekkel gazdagon zárt a Bendegúz sport és életmód tábor.
Öt napos életmód-tábort rendeztek az Égervölgye Ifjúsági Táborban. A programon 70, zömében gyermek vett részt, akiknek egy pályázatnak köszönhetően tudott ingyenes táborozási lehetőséget tudott nyújtani a Bódva-Völgyi Tömegsport Egyesület Bendegúz Szakosztálya.

Sportosan, tudatosan

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program „Innovatív programok fiataloknak és felnőtteknek” célterület Leader pályázatán 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a szakosztály, ebből valósult meg a program.
Mint Sándor Zsolt szakosztályvezető a pénteki „Nyitott kapuk” elnevezésű eseményen elmondta: a táborozás kitűnő lehetőség arra, hogy gyerekek és a szülők kikapcsolódjanak, sportoljanak, mozogjanak, az egészséges-és környezettudatos életmód alapjaiba, továbbá a szabadidő aktív és hasznos eltöltési módjaiba belekóstoljanak.
Ennek jegyében számos sportágba belekóstolhattak a gyerekek, volt falmászás, íjászat, fitness, röplabda,  csocsó-és ping-pong verseny, focitorna, továbbá előadás az egészséges életmódról és táplálkozásról, a sátorozás alapelveiről, s egyéb hasznos témákról. Ezeket még bemutatók, zenés és szórakoztató programok színesítették.
A pályázat keretében a június 27-e és július 01-je között megrendezett táboron kívül eszközbeszerzésre is módja nyílt a Bendegúzoknak: fejlesztő-, koordinációs- és játszóeszközöket, továbbá sportruházatot, így egyebek mellett focimezt vásároltak a gyerekeknek. Ezeknek köszönhetően nemcsak a nyári időszakban, de egész esztendőben hasznosítani tudják majd a pályázati támogatást, hiszen a mezek, labdák, fejlesztő eszközök sok-sok kisgyermek tehetséggondozását és egészséges életmódra nevelését szolgálják majd.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek