2024. 05. 6. hétfő

Frida, Ivett
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Segítség a paintball fegyver kiválasztásához

Segítség a paintball fegyver kiválasztásához

A legtöbbünk nem is tudja, de a paintball puskák – vagy más néven festéklövő fegyverek – nem csupán a “festékháború” során használhatók, hanem legális önvédelmi eszközöknek minősülnek. 

Nem csupán festéklövedék kilövésére alkalmasak ugyanis, hanem az őket működtető szén-dioxid patronban lévő nyomás a gumilövedéket is ugyanúgy képes kilőni. Ennek köszönhetően pedig igazán halk működésűek, amely tulajdonság alkalmassá teszi őket az otthoni körülmények között történő gyakorlásra is.

A mai cikkünkben pedig azzal kapcsolatban osztjuk most meg veled a gondolatainkat, hogy a Combat Zone-nál kapható paintball fegyverek közül mely modellek jelentik a legjobb választást. Persze ez nem szentírás, nem muszáj ragaszkodni a leírtakhoz, de némi kiindulópontot adhat abban az esetben, ha tanácstalan vagy.

Kezdjünk is bele!

A paintball fegyverek önvédelmi fegyverként történő alkalmazása egyre inkább elterjedőben van hazánkban. Ennek legfőbb oka, hogy áruk lényegesen alacsonyabb, mint a 9 mm-es riasztópatronnal működő gumilövedékes fegyvereké, azonban a támadóra gyakorolt hatásuk egyáltalán nem elhanyagolható, ezért megfelelőek az önvédelemre.

A paintball fegyverek kategóriájában is megtalálhatók a pisztolyok, a revolverek sőt még a puskák is, így bárki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelő önvédelmi eszközt. Viselni ugyan nem lehet őket közterületen, de otthontartásuk és tárolódobozban történő szállításuk semmiféle jogszabályba nem ütközik.

A paintball fegyverek további nagy előnye, hogy egyes típusaik töltött állapotban is biztonságosan tárolhatók otthonunkban, mivel a lövedék meghajtására szolgáló Co2 patron nyomása csak akkor kerül a fegyverbe, ha a markolat alján lévő csavart használat előtt egy határozott mozdulattal tenyerünkkel beütjük. Ezzel a megoldással biztosított a fegyver hosszú élettartama és a balesetmentes tárolás, hiszen csak akkor aktiváljuk a nyomást, mikor arra valóban szükségünk van, azaz önvédelmi helyzetben, vagy gyakorlás során.

A paintball fegyverek kialakításuktól függően lehetnek egylövetű és táras kialakításúak. Egylövetű változatban a kétcsövű lupara puska igen népszerű fegyver, kedvező árfekvése miatt kedvelt modell a vásárlók körében. A kevésbé árérzékeny vásárlók számára ideális önvédelmi eszközök a többféle kivitelben megvásárolható félautomata paintball puskák, melyek .68-as kaliberű változatban bármilyen “hívatlan vendéget” képesek megállítani.

Mi a helyzet a pontosságukat illetően?

Bármelyik paintball fegyverre esik is a választásunk, biztosak lehetünk benne, hogy fegyverünk pontos lesz. Ennek az az oka, hogy a paintball fegyverek alapvetően ember méretű célpont eltalálására lettek kifejlesztve, akár sport, akár önvédelmi célra használjuk őket. Természetesen az egyáltalán nem mindegy, hogy az egyes felhasználási célnak milyen lövedéket választunk.

Véleményünk szerint önvédelmi felhasználásra a fémporos gumilövedék a legalkalmasabb, mely mindenfajta kaliberű fegyverhez kapható.

Reméljük, tudtunk segíteni a választásban!

Bár számtalan dolgot tudtunk volna még feszegetni, de nem szerettük volna az útmutatónkat úgy elnyújtani, mint a rétestésztát. Ettől függetlenül bízunk abban, hogy hasznosnak bizonyulnak majd a tanácsaink számodra.

Ha netán felmerült volna valamilyen kérdésed a fentebb leírtakkal kapcsolatban, akkor ne habozz segítséget kérni a fentebb említett webáruház munkatársaitól! Ők szívesen állnak majd mindenben a rendelkezésedre./X/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek