2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Részvételi csúcs a gyermek úszó ob-n

Negyedik alkalommal adhat otthont a gyermek korcsoportos úszó országos bajnokságnak a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) megbízásából július 25-27. között  megrendezendő viadalon részvételi csúcsra, 430-nál is több sportolóra számítanak a vendéglátók.

Az esemény részleteit ismertető hétfői sajtótájékoztatón elsőként Szabó László, az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője szólt a megjelentekhez. Megtudhattuk, hogy az országos bajnokságok sorában legnagyobb létszámot felvonultató, Miskolc számára idegenforgalmi szempontból is  kiemelt jelentőségű viadal rendezési jogát a MÚSZ  tavaly ősszel kiírt pályázatán 2013-ra és 2014-re nyerte el az intézmény. Ez egyrészt az eddigi munka elismerése, másrészt pedig nem kis felelősség a magas színvonal megtartása szempontjából. A verseny fontosságát csak erősíti az a szakmai tapasztalat, hogy ebben az életkori szakaszban dől el, ki az aki a későbbiekben is az úszás mellett marad, és ki az, aki az itt megszerzett kiváló alapokat más sportágakban hasznosítja.
Nyitás augusztus 12-én
Az ügyvezető elmondta azt is, hogy mivel a 46. Gyermek Úszó Országos Bajnokság az intézmény maximális kapacitását igénybe veszi, ezért a méltán kedvelt létesítmény július 24-én, szerdán 13 órától bezárja kapuit és a hétvégét követően sem nyit ki a nagyközönség előtt. Ezt után veszi kezdetét ugyanis a vízcserével együtt járó éves karbantartás, mely két hétig tart. A létesítmény vezetése az esetleges kellemetlenségért az úszóközönség megértését és türelmét kéri. Nyitás augusztus 12-én, hétfőn, reggel 6 órakor.
45 számban vetélkednek
Hölcz Péter versenyigazgató hangsúlyozta, hogy a résztvevők pontos számát a kedden éjfélkor lejáró nevezési határidő után tudják megadni, mindenesetre az előzetes jelentkezések és az előző évek tapasztalatai alapján szinte biztosra vehető, hogy megdől a 2011-es, 406 fős részvételi csúcs. A 2001-2002-es születésű leányok és fiúk, valamint az 1999-2000-es születésű fiúk várhatóan 52-55 klubból, népes szülői kísérettel érkező,  430-440 tagú mezőnye 45 versenyszámban (36 egyéni, 9 váltó), mintegy 1800 rajtot produkálva méri össze tudását. A borsodi egyesületek közül – szintidők alapján – hétfőn estig a házigazda MVSI tizenegy, míg az ózdi Fiedler Ottó SE nyolc sportolót delegálhatott a bajnokságra.
A megnyitó ünnepséget, melyet megtisztel jelenlétével Güttler Károly olimpiai ezüstérmes, világbajnok mellúszó, a MÚSZ utánpótlás szövetségi kapitánya is, július 25-én, csütörtökön, 16.15 órakor tartják meg. Mindhárom napon 9 órakor indulnak az előfutamok, míg a döntőket egyaránt 16.30-kor kezdik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek