2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Rengeteg lehetőség van még az autóban!

Kategóriagyőzelemmel zárta az Országos Rally Bajnokság 24. TAXI4 Mikulás Rally futamát a Juhász Csaba – Bencs Gábor páros.

Juhász Csaba – Bencs Gábor
Juhász Média Kft – Renault Clio R3T
24. TAXI4 Mikulás Rally – 2020.12.05-06.

Csabit, a pilótát kaptam mikrofonvégre.

Várpalotán gyorsultatok a legtöbbet. Ennyire tetszett ez a gyors nektek?
– Igen, én nagyon szeretem ezt a szakaszt, bár nekem jobb lett volna, ha nem teszik be a végére a Jutaspusztai részt. Az nekem nem jön be, csak a gumit koptatja, de nem igazán van élvezeti értéke. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kipróbáltunk különböző motor beállításokat és a végére találtuk meg az ideálisat. Ezért ezen a szakaszon gyorsultunk a legtöbbet.

A Nagylőtéri célban „nagyon tetszett” nyilatkoztad. Miért is tetszett ez a gyors?
– Rengeteg ugrató van, élvezetes szakasz. Nagyon régen mentem ezen a pályán, talán 15 éve. Olyan volt, mintha először mentem volna rajta. Nagyon óvatos voltam, nem volt tapasztalatom ezzel a Clio-val az ugratókon, fogalmam sem volt, hogy fog az autó leérkezni. Legközelebb több időnk lesz tesztelni a verseny előtt és akkor jobban át tudok szaladni ezen a szakaszon. Viszont ami a lényeg, így is nagyon élveztem ezt a gyorsaságit.

Összességében, hogy se esővel sem hóval nem kellett megküzdönötök, hogy értékeled a 24. TAXI4 Mikulás Ralit?

– Most mentem először ezzel az autóval murván, semmilyen tapasztalatunk nem volt, de ehhez képest egész jól sikerült beállítani az autót (Köszönjük Markovics Gyurinak). Nagyon jó indulatú volt az autó viselkedése, de legközelebb már több időnk lesz a tesztre, és  akkor sokkal gyorsabbak leszünk. Rengeteg lehetőség van még az autóban, megpróbáljuk ezeket kiaknázni. A végére már az időeredmények is egész jók voltak, de most már úgy gondolom, hogy versenyről versenyre egyre gyorsabbak leszünk. Új motor van az autóban, nagyon erős és jól használható, pozitívak most az érzések az autóval kapcsolatban. Nagyon bizakodó vagyok, mert van még egy pár ötletünk, hogy lehet még gyorsabbá tenni a kocsit.

Idén is a Hungaroringi Szilveszter Ralin búcsúztatod autóversenyennyel az óévet?
– Igen, szeretnénk aszfalton is kipróbálni az új motort. Kíváncsi leszek, hogy mennyire leszünk gyorsak ilyen körülmények között.

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek