2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Rekordszámú nevező a Lovagi Tornák Terén

Rekordszámú nevező a Lovagi Tornák Terén

Horze Diósgyőri Díjugrató Fesztivál – 2016. augusztus 26-28.

Óriási érdeklődés övezi a következő lovas sporteseményt a Lovagi Tornák Terén. A szervezők eddig rekord számú nevezést regisztráltak, a 3 nap alatt több mint 750 start várható, de a közönség sem fog unatkozni. Mindhárom napon póni versenyszámokban is megmérettetnek a lovasok.

 

A Diósgyőri vár szomszédságában fekvő Lovagi Tornák Tere ad otthont a Horze Diósgyőri Díjugrató Fesztivál – Korosztályos Championatusnak. A verseny a hazai 10-25 éves lovasok bajnoksága (egyéni kategóriák: Póni, Gyermek, Serdülő B, Serdülő A és Utánpótlás + csapatbajnokság vegyes életkorú csapatokkal). Fiatal versenyzők az ország minden részéről érkeznek, de szlovák és norvég induló is nevezett a nyílt kategóriák versenyszámaira.

A tavaly átadott Lovagi Tornák Tere eddigi legnagyobb létszámú sportrendezvénye lesz ez, ezért a megmérettetés mindhárom napon 7 órától kezdődik. A verseny jelentőségét az is növeli, hogy bár idén már rendeztek országos megmérettetést a Lovagi Tornák Terén, viszont országos szintű díjugrató bajnoki döntőt a második világháború óta nem rendeztek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az utánpótlás bajnokság Diósgyőrhöz is köthető, hiszen a kategória háromszoros és jelenleg is címvédő bajnoka a diósgyőri Nevelits Laura, aki Kaland nevű lovával eddig megközelíthetetlennek bizonyuló rekordot állított be. Vasárnap délután Diósgyőrben Nevelits Laura fogja átadni az új utánpótlás bajnoknak járó vándorserleget, amin az ő neve háromszor szerepel.

A közönség számára a verseny fő eseményei a döntő versenyszámok lesznek, ezeket vasárnap 9:30 és 16 óra között rendezik meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…