2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Rangos díjakat és elismeréseket adtak át az I. MATE Sportgálán

Rangos díjakat és elismeréseket adtak át az I. MATE Sportgálán

Nívós sportgálán tüntették ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a MATE-Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club sportegyesület legkiválóbb élsportolóit a Gödöllői Királyi Kastélyban.

 

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megalakulása óta kiemelten kezeli a sportélet fellendítését és a kettős életpályamodell népszerűsítését. Ennek fontos mérföldköve volt a MATE-GEAC sportegyesület meglévő szakosztályai mellé négy új létrehozása, a világszínvonalú Gödöllő Városi és Térségi Uszoda közel egy évvel ezelőtti átadása, valamint a kiváló teljesítményt nyújtó egyetemi és egyesületi sportolók elismerése.

 

Az elmúlt két évben a MATE sportéletében rengeteg olyan változás lépett életbe, amire korábban az egész hazai felsőoktatásban nem volt példa. Megsokszoroztuk a sportélet finanszírozását, meghatszoroztuk az igazolt egyesületi tagok számát, a jövő generáció egészsége érdekében pedig az egyetemi tanulmányok 1-4. félévére felmenő rendszerben kötelezővé tettük a testnevelést. Mára hallgatóink 20 sportág közül választhatnak, és számos olyan elsőéves hallgatónk van, aki már kimondottan e fejlesztések miatt felvételizett egyetemünkre” – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba rektor, a MATE-GEAC elnöke, a sportgála házigazdája.

 

Mint arra Juhász Péter, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára köszöntő beszédében rámutatott, a magyar egyetemi sport létezésére kiváló bizonyíték a mai este. „A MATE hihetetlen lendülettel vitte végig az elmúlt éveket. Gödöllőn átadták a régió legimpozánsabb uszodai létesítményét, példaértékű ösztöndíjat hoztak létre az élsportolók támogatására, új vívócsarnokot adtak át, az egyesület szakmai stábjához olimpiai, világ- és Európa-bajnokok csatlakoztak, a sportolók pedig példátlan nemzetközi sikereket értek el.

 

Az Év Egyetemi Sportolója Díjat Füredi Rebeka részére adták át a gálán, aki a lengyelországi Európai Egyetemi Játékokon tekvando sportágban szerzett aranyérmet a nők 63-73 kg-os kategóriájában, mellyel megszerezte saját maga és a MATE első győzelmét az európai egyetemek legrangosabb sportversenyén.

 

A gálán kitüntették a Magyar Egyetemi-Főiskolás Bajnokságok győzteseit, valamint a MATE 34 hallgatója részére átadásra kerültek az élsportolók egyetemi tanulmányait támogató ösztöndíjak.

 

A MATE-GEAC díjazottjai közül az Év Női Sportolója Díjat Mészáros Eszter olimpikon sportlövő érdemelte ki, aki 2022-ben minden felnőtt világkupán, amin elindult, döntőbe került, részt vett a felnőtt Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is, miáltal jelenleg a Nemzetközi Sportlövő Szövetség világranglistáján 3. helyen áll.

 

Az Év Férfi Sportolója kitüntetést Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes kardvívó kapta, aki idén a magyar válogatott csapattagjaként egy világkupa és egy világbajnoki ezüsttel, valamint egy Európa-bajnoki aranyéremmel gazdagodott, a nemzetközi szövetség hivatalos ranglistáján pedig a 18. helyre jött fel. Az Európa-bajnokságon egyéniben megszerzett 8. helyével ő volt a magyar küldöttség legeredményesebb tagja.

 

Az Év Edzője Díjat Navarrete József, a MATE-GEAC Vívó Szakosztály vezetőedzője, Gémesi Csanád trénere kapta, aki eddigi munkája és a sikeres olimpiai felkészítés elismeréseként márciusban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is átvehette.

 

Az Év Női Utánpótlás Sportolója Kriszt Sarolta atléta lett, aki 2022-ben hat aranyérmet nyert az ifjúsági országos bajnokságokon, az U18-as Európa-bajnokságról pedig hétpróba ezüst-, míg az EYOF-ról váltó bronzéremmel tért haza.

 

Az Év Férfi Utánpótlás Sportolója Díjat Bánovics József rúdugró nyerte el, aki egész évben öt méter felett teljesített, a kolumbiai U20-as világbajnokságon pedig 515 cm-es eredménnyel a 11. helyen végzett.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGrbHngzvbHZLkqkNgMJTtgbkDz?projector=1

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek