2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

„Nem maradhattunk tétlenek”

Miért kellett távoznia Bódog Tamásnak? Egyedül Bódog Tamás a felelős a sikertelenségért? – ezt is megkérdeztük Sántha Gergelytől, a DVTK ügyvezetőjétől.


„Nem maradhattunk tétlenek”

– Bódog Tamás menesztése az egyik legnépszerűtlenebb intézkedés, amit hoztak az elmúlt hét évben. Bódog Tamást mindenki kiváló szakembernek tartja, mégis mennie kellett. Mi az oka?
– Hadd fussak neki messzebbről ennek a kérdésnek. Amikor Bódog Tamást Diósgyőrbe szerződtettük komoly terveink voltak. Vonzónak találtuk Tamás mentalitását, motivációját és azt gondoltuk, hogy érdemes egy olyan fiatal, de vezetőedzőként még nem debütált szakembernek lehetőséget adni, akiben buzog a bizonyítási vágy és külföldi tapasztalatokkal is rendelkezik. Tetszett, hogy hitt a kemény munkában és ezt folyamatosan kommunikálta is. Az év elején már elmondtam egy interjúban, hogy a DVTK-val hosszú távú terveink vannak, nem az az első számú szempont, hogy hányadik helyen áll a csapat, de nem nézhettük tétlenül, hogy rohannak a szakadék felé.

– Jól értem? Attól tartottak, hogy Bódog Tamással kiesik a Diósgyőr?

– A bajnokságban ebben az évben csupán egyszer sikerült nyernünk, a második tavaszi fordulóban. Két pontra vagyunk a kieső helytől. A mutatott játék sem volt meggyőző. Ráadásul borzasztóan csalódottak voltak a szurkolók, amikor a Magyar Kupából is kiestünk.

– A sikertelenségért egyedül Bódog Tamás a felelős?

– Megpróbáltunk mindent a vezetőedző kezébe adni, ami a minőségi munkához szükséges. Teljhatalmat, kompetenciát kapott, nemcsak vezetőedző volt, hanem szakmai igazgató is. Tamás igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot. Próbáltuk biztosítani, amit csak kért. Az volt a meglátása, hogy két külföldi edzőtábor szükséges a minőségi munkához, mi pedig biztosítottuk a feltételeket hozzá. Kérte, hogy tekintsünk el a „fiatalszabály” alkalmazásától az eredményesség érdekében, erre is felhatalmaztuk. A szakmai stáb és a játékosaink tisztességes, európai szintű bért kapnak, és ezért cserébe teljesítményt várunk. Ez elmaradt. De nem akarom megkerülni a kérdést. Természetesen nem Bódog Tamás az egyedüli felelős, viszont hat forduló van hátra, és nekünk ezzel a csapattal kell bennmaradnunk. Az edző és a csapat között megbomlott a harmónia, nem láttunk arra esélyt, hogy ez rövid időn belül helyreálljon. Nekünk pedig most éppen csak időnk nincs.

– Megkérdezem még egyszer: ki a felelős?
– Az eredménytelenségben mindenkinek szerepe van: Bódog Tamásnak, a csapatnak, és nekünk, vezetőknek is. Kiélezett helyzetben vagyunk, hat fordulóval a bajnokság vége előtt két pontnyira a kieső helytől.  Azt szeretnénk, hogy NB I.-es maradjon a Diósgyőr. Lépnünk kellett. Több szakember véleményét is kikértük, mielőtt meghoztuk ezt a súlyos döntést. Egybehangzóan azt állították, hogy ez a játékoskeret sokkal többre képes. Nálunk nem akadoznak a fizetések, jó körülmények között élnek a játékosok, és természetesen az edző is. Mindent megkapnak ahhoz, ami az eredményes labdarúgáshoz kell. Higgye el, nálam senki nem sajnálja jobban, hogy nem ment Bódog Tamással a Diósgyőrnek.

– Nem válthatnak le egy teljes csapatot, ezért leváltják az edzőt?

– Nem tártuk a nyilvánosság elé, de a játékosoknak először dupla prémiumot kínáltunk, mégis kikaptak. Aztán Bódog Tamás javaslatára megbüntettük őket, az sem vezetett eredményre. A vezetőknek sokszor kell borzasztóan nehéz döntést meghozniuk. Ez egy ilyen kemény, és a szurkolók körében népszerűtlen döntés volt. A klub érdekében azonban meg kellett tenni.

– Hogyan tovább?
– Már tárgyalunk a lehetséges jelöltekkel. Szeretnénk a DVTK élére egy olyan vezetőedzőt, aki a teljesen leeresztett csapatot biztosan felrázza a következő hat mérkőzésre, és segít abban, hogy az élvonalban maradhassunk jövőre is. Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy a bennmaradás tavaly sem rajtunk múlt. Jó lenne az ilyen izgalmakat idén elkerülni.

– Mit gondol a szurkolói felháborodásról?
– Örülök, hogy ilyen komoly visszhangja van a csapat körüli változásoknak, ez is mutatja, hogy a DVTK egy olyan egyedi közeg Magyarországon, ahol érdekli az embereket a futball és a klub.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek