2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Portugáliai indulást ér a Miskolci Egyetem férfi kosár-aranya

Portugáliai indulást ér a Miskolci Egyetem férfi kosár-aranya

Nem akármilyen sikert ért el a Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapata az elmúlt hétvégén, Budapesten, amikor 21 év után megnyerték a Magyar Egyetemi-, Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) négyes döntőjét.

A bajnoki cím indulási jogot jelent a nyári, portugáliai Európai Egyetemi Játékokon való indulásra.
A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságként is jegyzett final four-ban a tavalyi bronzérmes miskolciak két mérkőzésüket megnyerve végül az első helyen végeztek. A Miskolci Egyetem kosárlabda csapata 21 év után ünnepelhetett ismét bajnoki címet, és szerzett indulási jogot az Európai Egyetemi Játékokon való részvételre, amelynek július 20-29. között a portugáliai Coimbra városa ad majd otthont.
A 2018-as bajnokcsapat tagjai: Jurányi Ádám, Orosz Bence, Kopasz Márton, Takács Dániel, Lippai Szabolcs, Szepesi Szabolcs, Piukovics Bálint, Varga Márton, Galló Márk, Orliczki Bence, Homoki Donát, Orliczki Márton, Orliczki Mátyás. Kopasz Márton és a legjobb játékosnak (MVP) választott Lippai Szabolcs a torna All-Star csapatába is bekerült.
–    Kemény ellenfelekkel tarkított hosszú úton jutottunk el a döntőig – tekintett vissza Drahos Gábor vezetőedző. – Elszántságból és küzdeni akarásból a szezon mind a 21 mérkőzésén jelesre vizsgázott a csapat. A formaidőzítésünk is nagyszerűen sikerült, hiszen a négyes döntő három napja alatt bemutatott koncentrációval eddigi legérettebb játékunk párosult. Mindenki végrehajtotta a saját támadó és védő részfeladatát, így igazi csapatként tudtunk eredményesek lenni. Ismételten hadd gratuláljak játékosaimnak, mert igen nagy tettet hajtottak végre azzal, hogy Miskolcra hozták a bajnoki címet. A tavalyi bronzérmünk is nagyon értékes volt, ám az idei aranyérem gyaníthatóan mindenki gyűjteményében a legelőkelőbb helyre kerül. Az enyémet édesapám, Drahos László nyakába fogom akasztani, mert nálam Ő a mindenkori aranyérmes MEAFC edző!
Dr. Fazekas Csaba, aki öt éve vezeti a MEAFC kosárlabda szakosztályát: – Számomra a 21-es szám akár duplán is nyerőszámnak tekinthető, hiszen 1997-ben, elsőéves hallgatóként, játékosként lehettem részese a Miskolci Egyetem történelminek nevezhető, első MEFOB-aranyának. Most a biztos háttér egyik megteremtőjeként, a pálya széléről szurkolva élhettem át újra a győzelem örömét. Tudom, hogy Drahos Gábor és a csapat tagjai az elmúlt időszakban milyen óriási munkát végeztek el a siker érdekében, így nem is lehet kérdés: megérdemeltük a bajnoki címet!

A négyes döntő végeredménye:
1.    Miskolci Egyetem
2.    Nyíregyházi Egyetem
3.    BME-MAFC
4.    TFSE

Fotó:
A Miskolci Egyetem „arany”-csapata: Orosz Bence (balról), Lippai Szabolcs, Orliczki Bence, Kopasz Márton, Homoki Donát, Takács Dániel, Piukovics Bálint, Drahos Gábor vezetőedző, Szepesi Szabolcs és Jurányi Ádám.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek