2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Portugália és Németország a Red Bull Air Race versenynaptárában

Portugália és Németország a Red Bull Air Race versenynaptárában

Salzburg (Ausztria) – A budapesti állomás mellett két újabb európai helyszínt jelentett be a Red Bull Air Race versenysorozata.

A pilóták a szeptembert Portugáliában, Porto városában kezdik, amely utoljára 2009-ben adott otthont a világbajnokságnak. Két hétre rá, a szeptember 16-17-ei hétvégén pedig a Lausitzring felett folytatódik az összecsapás, ahol a német közönség izgulhat nemzeti bajnokáért,  Matthias Doldererért.


Szeptember 2-3-án Porto építészeti remekművei előtt szállnak versenybe a világ legjobb pilótái. A Red Bull Air Race műrepülő világbajnokság 2007-ben, pontosan tíz éve debütált a festői szépségű portugál városban, a verseny anno több ezer nézőt csábított a napfényes tengerpartra. A Douro-folyó felett felállított versenypálya igencsak trükkösnek ígérkezik, ráadásul Porto lesz az utolsó olyan állomás a versenynaptárban, ahol a pilóták a víz felett repülnek. Az amerikai Kirby Chambliss-nek és az ausztrál Matt Hallnak már van némi tapasztalata a portugál pályán, hiszen mindketten dobogós helyezést értek el itt 2009-ben, ám sem ők, sem a többi pilóta nem nyert még aranyérmet portói futamon.  

Portugáliát követően a német Lausitzringen, sorozatban másodszor fújják majd fel a 25 méteres pilonokat. A szeptember 16-17-ei versenyhétvégén 370 km/h órával köröznek majd a pilóták az ovális pályán, mielőtt végleg búcsút vennének Európától és továbbindulnának az indianapolisi döntőre. 2016-ban, a tabellát stabilan vezető Matthias Dolderernek pont a hazai pályán nem sikerült győzedelmeskednie, ám idén újra esélyt kap, hogy német közönség előtt bizonyítson. Szintén hazalátogat a tavalyi Challenger Cup győztes, a német Florian Bergér.

A 2017-es Red Bull Air Race szezon első, Abu-Dzabiban megrendezett állomásán a cseh Martin Sonka állhatott a dobogó legmagasabb fokára, megszerezve ezzel karrierje első futamgyőzelmét.

Ne maradjon le a száguldásról! A jegyek már kaphatóak a Red Bull Air Race Világbajnokság versenyeire. Részletekért látogasson el a www.redbullairrace.com-ra.

2017-es versenynaptár:

Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi                (Február 10-11.)
San Diego, USA                                              (Április 15-16.)
Csiba, Japán                                                   (Június 3-4.)
Budapest, Magyarország                                  (Július 1-2.)
Kazany, Oroszország                                       (Július 22-23.)
Portó, Portugália                                              (Szeptember 2-3.)  
Lausitzring, Németország                                 (Szeptember 16-17.)
Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok            (Október 14-15.)

A Red Bull Air Race versenyről:

A 2003-ban alakult, 2005 óta hivatalos világversennyé nyilvánított Red Bull Air Race 75. futamához érkezett Abu-Dzabiban. Időről időre rajongók milliói követik figyelemmel a világ legjobb versenyzőit, akik gyorsaságuknak, precizitásuknak és hozzáértésüknek köszönhetően válhattak a világ legjobb pilótáivá. A pehelykönnyű, gyors versenygépekkel a pilóták akár a 370 km/órás sebességet is elérhetik, és 25 méter magasságú szlalom pályákon kell megküzdeniük az esetenként 10 G terhelést is meghaladó nehézségi gyorsulással. 2014-ben debütált a Challenger Kupa, amely újonc pilótáknak nyújt lehetőséget arra, hogy fejleszthessék tudásukat alacsonyrepülésű versenyeken. Több mint 10 éves fennállása óta a Red Bull Air Race Világbajnokság jelenti a csúcsot a légi versenyzésben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…