2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Pénteken hazai pályán kezd a MEAFC-Miskolc

Pénteken hazai pályán kezd a MEAFC-Miskolc

A férfi kosárlabda  NB I/B Piros-csoportjának egyik favoritja érkezik szeptember 13-án, pénteken a Miskolci Egyetem körcsarnokába. A bajnoki nyitányon a házigazda MEAFC-Miskolc 17.30-tól csap össze a BKG-PRIMA Akadémia gárdájával.

A két alakulat legutóbbi miskolci fellépése február elsején izgalmas és színvonalas mérkőzést és bravúros MEAFC sikert hozott (83-79). Annyi ezúttal is bizonyos, hogy a pénteken 17:30-kor kezdődő szezonnyitón két roppant elszánt és felkészült csapat találkozik majd a Körcsarnok parkettjén.
A debreceni alapokon nyugvó BKG-PRIMA Akadémia gárdáját eddig is a stabilitás és a modern játékstílus jellemezte, gyaníthatóan az előttünk álló szezonban sem cáfolnak rá eme hírükre. A legutóbbi bajnokságban 22 győzelmet szerző, végül a 6. helyen záró csapatnál volt bőven mozgás a nyáron. A palánk alatti sorcsere során az amerikai Bergert honfitársa, Allen váltotta, míg a Tanács Attila-Kovács Soma páros helyére a fiatal szegedi Meleg Károly, valamint a sok korábbi nagy csatát megélt Hegedűs Attila érkezett. Fiatal poszton legutóbb a már „kiöregedett” Halász végezte a munka dandárját, idén a Püspök-Nagy-Fekete palettáról forgathat leginkább Nagy Ágoston vezetőedző. Távozott még Ben Kane és Kaluha is, ám mindent egybe véve borítékolható, hogy az első négybe igyekvő csapatuk eredményessége idén is nagyban függ majd a fáradhatatlan Nagy-fivérek mindenkori teljesítményétől.
A miskolciak háza tájáról friss hír, hogy Szőke bokája megsérült, így egy MEAFC hiányzó biztosan lesz pénteken. Tóth és Galló a tavalyi sérülését görgeti magával, az ő biztonságos visszatérésükre kicsit még várnia kell a miskolci szurkolóknak.
A mérkőzés megtekintése ingyenes, minden érdeklődőt szertettel várnak!

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc): – A felkészülésünket többnyire sokkal erősebb, vagy jobb pozícióban lévő ellenfelekkel terveztük, így modellezve a keménynek ígérkező bajnoki idényt. Remek gárda, a bajnokság egyik legstabilabbnak tűnő csapata jön velünk szembe, így azonnal felmérhetjük, hol járunk a munkában. Elszántan készülünk a nyitányra, és minden mérkőzésünkre. A tavalyi tapasztalatszerző idényünk viszontagságosra sikerült, szeretnénk bizonyítani a mezőnynek és saját magunknak is. Ha úgy tetszik, amolyan kezdeti sötét lóból indulva fehérednénk ki fordulóról fordulóra.
Nagy Ágoston (BKG-PRÍMA Akadémia): – Nagy várakozással nézünk a szezonnyitó mérkőzés elé, mert már mindenki ki van éhezve a tétmeccsre. Volt változás a klubunk játékosállományában, 5-6 új arcot kellett beépíteni a csapatba. Július 29-én kezdtük a felkészülést, külföldi és hazai csapatok ellen teszteltük magunkat és ebben a pillanatban azt mondanám, hogy erősödtünk tavalyhoz képest. Bízom benne, hogy méltó ellenfele leszünk a nyitóforduló házigazdájának.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…