2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Példamutató judoedző vette át a MOL Mester-M Díját

Példamutató judoedző vette át a MOL Mester-M Díját

Flórusz János miskolci edző vehette át kimagasló tehetséggondozó munkájáért a Mester-M Díjat

MOL Mester-M Díjat vehetett át kiemelkedő edzői munkája elismeréseképpen Flórusz János, a Hell Miskolci Judo Club alapítója és elnöke. A díjat Huff Zsolt, a MOL Petrolkémia vezérigazgatója és Gáborné Haáz Andrea, a MOL Új Európa Alapítvány ügyvezetője adták át.

A MOL Új Európa Alapítvány 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket és a velük foglalkozó pedagógusokat. Eddig 75 utánpótlásedző és tehetséggondozó tanár részesült már az elismerésben, amelyet azok a pedagógusok kapnak meg, akik jó eredményeket értek el több évtizedes munkájuk során, és akiket környezetük emberileg és szakmailag is példaként szeretne a fiataloknak felmutatni.

A 2015-ben beérkezett több mint 700 jelölés közül a kuratórium választotta ki azt a három művész tanárt, négy természettudományos szaktanárt és három utánpótlás edzőt, akik átvehették a MOL Mester-M Díjat, amely erkölcsi és anyagi elismerés: a díjjal egymillió forint tiszteletdíj jár. Ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették már.

A 2015. évi MOL Mester-M Díjat olyan kiváló tanárok vehették át, mint Ábrám László fizikatanár (Budapest), Dr. Futóné Monori Edit biológia-kémia tanár (Debrecen), Balla Tibor László mélyrézfúvós művész és tanár (Debrecen), Dr. Kiszelyné Czibik Tünde tánctanár (Veszprém), Gorbunova Natalia hárfaművész-tanár (Szeged), Kiss Róbert informatika-, matematika-, kémiatanár (Kecskemét) és Dr. Spissich László matematikatanár (Pápa). A sportszakemberek között Vedres Mátyásné Berecz Ilona jégtánc edző (Budapest), Borsodi Géza kajak-kenu edző (Győr) és Flórusz János judoedző (Miskolc) részesült az elismerésben.

Flórusz János (1958) 1991(1958) 1991 óta dolgozik edzőként. Személyiségét kezdetektől fogva a teljes odaadás és lelkesedés jellemezte, pályája során számtalan jó képességű versenyzőt juttatott el a válogatottságig. Az edzések gyakoriságát, színvonalát mindig tanítványai céljai alapján határozta meg. A versenyzők kinevelése mellett több judoklub megalapításában is közreműködött. 2012-ben hozta létre saját klubját, a Hell Miskolci Judo Clubot, melynek azóta is elnöke és edzője. Jelenleg 80 igazolt versenyző és több mint 200 utánpótláskorú gyermek judózik a klub színeiben. Legkiemelkedőbb tanítványa Gercsák Szabina, aki Ifjúsági-Olimpiai, Világ- és Európa-bajnok, Junior Világ- és Európa-bajnok és U23-as Európa-bajnok lett. A MOL Tehetségtámogató Program 2009 óta támogatja a riói kvótaszerzésre is esélyes fiatal versenyezőt.

A díjazottról készült kisfilm az alábbi linken érhetők el:

https://www.youtube.com/watch?v=J-ZHdKooVJo

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek