2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ötösre vizsgázott a csapat

A kétszer annyi pontszámmal rendelkező Salgótarjánt fogadta az elmúlt két mérkőzésen diadalmaskodó FC Tiszaújváros az NB III-as bajnokság nyolcadik fordulójában. A hazaiak folytatták jó sorozatukat és esélyt sem adva ellenfelüknek, egy híján fél tucat góllal örvendeztették meg szurkolóikat.

 

FOTÓ:EZ VOLT AZ ÖTÖDIK TISZAÚJVÁROSI TALÁLAT. LADÁNYI LÖVÉSE ÚTBAN A SALGÓTARJÁNI KAPU FELÉ.FC

Tiszaújváros – Salgótarjáni BTC 5-1 (2-1)
Tiszaújváros, 200 néző. V.: Puskás. Tiszaújváros: Varsányi – Horváth T. (Ladányi), Fodor, Gulácsi, Török, Gacsal, Lipták, Kerekes, Binder (Makó), Gaál (Martis), Kovács P. Edző: Koleszár György.
Salgótarján: Lázár (Babják) – Sulcz, Jeney, Galbács, Kerényi, Birincsik, Szűcs, Novák, Stark, Oláh (Kovács), Csépe (Puszta). Edző: Horváth Gyula.
12. perc: Kovács Péter kapott labdát a salgótarjáni térfél közepén, rövid labdavezetés után becsapta a rátámadó védőket és 18 méterről ballal laposan a későn vetődő Lázár mellett a bal alsó sarokba lőtt. 1-0.
22. perc: Gaál saját térfeléről indította a jobb oldalon feltűnő Kovács Pétert, beadására a túloldalon Binder érkezett. Futtában átvette a labdát és kilenc méterről a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba passzolt. 2-0.
40. perc: Novák végzett el szabadrúgást a jobb oldalról a 11-es pont magasságából. Az élesen belőtt labdát az öt és feles vonalán álló Stark a kapunak háttal fejjel csúsztatott a léc alá. 2-1.
41. perc: A kitörő Gaált Galbács a 16-os vonala előtt elgáncsolta. A játékvezető sárga lapot mutatott fel a salgótarjániak tizennyolcasának, aki azonnal kommentálta az esetet, amiért villant a piros lap.
55. perc: Kerekes indította a tizenhatos vonalánál a védők közül kilépő Kovács Pétert.Acsatár rövid labdavezetés után az ötös jobb sarkáról úgy lőtt a hálóba, hogy az a jobb oldali kapufát is érintette. 3-1.
67. perc: A jobb oldalon felfutó Horváth kapott labdát Kovácstól. Pontosan ívelt középre, ahol a csereként beálltMartis érkezett nagy lendülettel és hat méterről fejelt a kapuba. 4-1
90. perc: Kovács Péter éles szögből leadott lövését Babják csak kiütni tudta, pontosan Ladányi elé, aki kapásból bombázott a kapu közepébe. 5-1.

Nagy lendülettel kezdett a Tiszaújváros, aminek hamar meglett az eredménye. Nem sokat kellett várni a következő találatig, ekkor úgy nézett ki, több gólt is lőhet még a félidőben a csapat. De jött egy oldalszabadrúgás, ami megoldhatatlan feladat elé állította a tiszaújvárosi védelmet. A hátralévő időben még egy érdemleges esemény történt. A salgótarjáni Galbács fölösleges kiállításával tíz főre olvasztotta csapatát. A második félidőben inkább a küzdelem dominált, így mindkét oldalon repkedtek a sárga lapok a kemény belépőket követően. A tiszaújvárosiak egyre jobban belelendültek és teljesen átvették a játék irányítását, amely gólokban is megmutatkozott.
Koleszár György: – Jó és gólra törő játékkal úgy érzem győzelmünk megérdemelt.
Horváth Gyula: – Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után, mert az előjelek sokkal jobb mérkőzést ígértek. A csapatomnak nem ez az igazi arca, de a kiállítás egy jó Tiszaújváros ellen döntőnek bizonyult. Gratulálok a hazai csapatnak és mesterének.
A 9. forduló eredményei:
Gyöngyös – DVTK II. 0-1 Balassagyarmat – Putnok 0-2 Dunakeszi – Maglód 4-1 Ózdi FC – Gyöngyöshalász 3-0 Hatvan – Felsőtárkány 1-2 RKSK – Vasas II 6-1 Szabadnapos: Tura
Következik a 10. forduló Október 22., szombat
14:30 Maglódi TC-Balassagyarmati VSE, Putnok VSE-FC Tiszaújváros, Salgótarjáni BTC Gyöngyösi AK-YTONG, Felsőtárkány SC Ózdi FC
Október 23., vasárnap
11:00 Vasas – Híd II.-Tura VSK, 14:30 Gyöngyöshalász SE-Dunakeszi Vasutas, Diósgyőri VTK II.-Rákosmenti KSK FC Hatvan SZABADNAP

Pályán az utánpótlás
U19 FC Tiszaújváros-Felsőtárkány 2-2 Gulyás Csaba: Egy gyenge első félidei teljesítményt jó második követett, amiben a győzelem lehetősége is benne volt. U17 FC Tiszaújváros-Felsőtárkány 4-0 Czerva Zoltán: Magabiztos győzelem, sajnos gyatra helyzetkihasználással. U15Hajdúböszörmény-FC Tiszaújváros 0-1 Barabás Zoltán: Egy gól és más semmi – irigykedett az ellenfél edzője. Küzdelem, hajtás, csapatmunka – mondom én. A gól hab a tortán, amiért megdolgoztak a fiúk! U13 Hajdúböszörmény-FCTiszaújváros 10-0

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…