2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Öt arany a váltó ob-ról

A Magyar Köztársaság idei triatlon váltó országos bajnokságát július 10-én, a XXIV. Palóc Triatlon keretében Balassagyarmaton rendezték meg. A TVK-Mali Triatlon Klub sportolói nem kevesebb, mint öt bajnoki címet érdemeltek ki a viadalon, de jutott nekik egy-egy ezüst és bronzérem is. Az utánpótlás és felnőtt remek teljesítmények között is figyelemre méltó, hogy 11 év után újra egy csapatban versenyzett  Ojava Ülo és a 40. életévét idén betöltő,  így a szenior korba beérett Lehmann Tibor, akik annak  idején, párhuzamos pályafutásuk során oly sok szép sikert értek el együtt. Nos a páros és a hozzájuk méltó módon csatlakozó Bálint Lóránt alaposan ,,kilógott” a szenior mezőnyből, a második helyezett váltó a személyenként teljesítendő  mini sprint táv (400 m úszás, 8 km kerékpározás, 2 km futás) ellenére percekkel követte a célban a tiszaújvárosi triót.

/Lehmann Bence (elől) is nyert társaival a váltó ob-n./

 

Rendes Csaba újabb vk-pontjai

Az elit férfiak balassagyarmati versengésében a TVK-sok nélkülözték két ászukat, Rendes Csabát és Török Dánielt, akik klubtársukkal, Tóth Zsófiával együtt ezen a hétvégén a hollandiai Holten városában megrendezett világkupa-futamon próbáltak szerencsét. Rendes Csaba a már elkezdődött olimpiai kvalifikáció szempontjából  nagyon értékes pontokat jelentő 16. pozícióban zárta a viadalt, melyhez 1:56:02 órához volt szüksége. Török Dániel a kerékpározás vége előtt – kedvező pozícióban – defektet kapott, és feladásra kényszerült. 1:54:21 órás idővel nyert az orosz Ivan Tutukin.

Sajnos Tóth Zsófia sem tudta befejezni a versenyt, ő is idő előtt kényszerült kiállásra.

A váltó ob eredményei

Újonc fiúk: 1. TVK-Mali TK (Orosz Gergő, Gavallér Kevin, Lehmann Csongor, edzők: Fodor Ágnes, Filep Csaba)

Gyermek fiúk: 1. TVK-Mali TK (Lehmann Bence, Fróna Ákos, Tóth Róbert, edzők: Fodor Ágnes, Filep Csaba)

Gyermek leányok: 6.  TVK-Mali TK (Bodri Blanka, Filep Zsanna, Kiss Andrea)

Serdülő fiúk: 5. TVK-Mali TK (Hunyadi Levente. Miskolci Máté, Kalmár Nándor)

Ifjúsági fiúk: 1. TVK-Mali TK (Balogh Máté, Bacsa Máté, Hankó Gábor, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, dr. Szakály Zsolt)

Ifjúsági leányok: 3. TVK-Mali TK (Vízi Viktória, Szabó Evelin, Császár Nóra)

Junior fiúk: 1. TVK-Mali TK (Hankó Dávid, Filep Alex, Balogh Bence, edzők: Lehmann Tibor, Fodor Ágnes, dr. Szakály Zsolt)

Elit nők: 2. TVK-Mali TK (Sávolyi Sára, Walkó Andrea, Szabolcsi Fruzsina)

Elit férfiak: 6.  TVK-Mali TK (Török Alfréd, Benőcs Zoltán, Zelei Ádám)

Szenior férfiak: 1. TVK-Mali TK (Bálint Lóránt, Lehmann Tibor, Ojava Ülo).

 

(Fotó: Fróna Judit)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek