2021. 09. 24. péntek

Gellért, Mercédesz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Országosan is a tiszaújvárosi „úton”

Országosan is a tiszaújvárosi „úton”

Lehmann Tibort, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjét  megerősítették a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai-alelnöki tisztében. A szervezet nemrégiben  megtartott rendkívüli tisztújító közgyűlésén a személyi kérdések mellett a szakmai munka is górcső alá került, melynek során egyértelművé vált: a Tiszaújvárosban kidolgozott és begyakorolt, a sportág nemzetközi trendjéhez maximálisan alkalmazkodó módszereket országosan is elismerik és gyakorolják.

 Az olimpiai ciklus végén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a triatlon sportágat is értékelte, méghozzá az utánpótlástól az olimpikonokig valamennyi korosztályt monitorozva. – fogalmazott a közgyűlésen elhangzottakról Lehmann Tibor. – Örvendetes, hogy minden szempontból nagyon pozitív visszajelzést kaptunk, ami a jövőre nézve is megnyugtató lehet számunkra.  A MOB értékelése szerint a triatlon országos megítélése, eredményessége, létszám-adatai, illetve gazdasági mutatói mind-mind figyelemreméltóak. Jó úton, jó irányban halad a sportágunk. Örvendetes, hogy a Tiszaújvárosban már évek óta begyakorolt, alkalmazott módszereket tudtuk felfejleszteni országos szintre, melyet ma már nagyon sok helyen elismernek és gyakorolnak. A jövő szempontjából kiemelten fontos, hogy az általam vezetett  szakmai bizottság tagjaival egy 8 éves koncepciót vázolunk fel, és töltjük meg tartalommal. Véleményünk szerint ennyi időre van szükség, hogy beérjen a munkánk: nevezetesen a következő olimpiákon – az egyébként nagyon tiszteletre méltó riói 20. és 24. pozícióhoz képest – a ma még realitáson alapuló álomként említhető  10-12. helyet célozhassák meg sportolóink. Nem akarok túlzottan hazabeszélni, de szerencsés esetben 2-3 tiszaújvárosi színeket képviselő versenyző is odaérhet erre csúcsra. A további fejlődést, a nyugalmat és a folyamatosságot szolgálja, hogy az eddigi elnökség soraiban nem történt jelentős változás. Dr. Bátorfi Béla maradt az elnök, jómagam a szakmai alelnöki teendőket gyakorolhatom a következő négy évben, dr. Székely Mózesre pedig társadalmi alelnökként számíthatunk. Az elnökség új tagja lett a Tiszaújvárosban szpíkerként jól ismert, de lakóhelyén, Kaposváron versenyrendezőként is régóta ténykedő Péter Attila.

Fotó:
Lehmann Csongor (jobbról) és bátyja Bence régóta tagja az aktuális korosztályos válogatottnak.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum