2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Országosan is a tiszaújvárosi „úton”

Országosan is a tiszaújvárosi „úton”

Lehmann Tibort, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjét  megerősítették a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai-alelnöki tisztében. A szervezet nemrégiben  megtartott rendkívüli tisztújító közgyűlésén a személyi kérdések mellett a szakmai munka is górcső alá került, melynek során egyértelművé vált: a Tiszaújvárosban kidolgozott és begyakorolt, a sportág nemzetközi trendjéhez maximálisan alkalmazkodó módszereket országosan is elismerik és gyakorolják.

 Az olimpiai ciklus végén a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a triatlon sportágat is értékelte, méghozzá az utánpótlástól az olimpikonokig valamennyi korosztályt monitorozva. – fogalmazott a közgyűlésen elhangzottakról Lehmann Tibor. – Örvendetes, hogy minden szempontból nagyon pozitív visszajelzést kaptunk, ami a jövőre nézve is megnyugtató lehet számunkra.  A MOB értékelése szerint a triatlon országos megítélése, eredményessége, létszám-adatai, illetve gazdasági mutatói mind-mind figyelemreméltóak. Jó úton, jó irányban halad a sportágunk. Örvendetes, hogy a Tiszaújvárosban már évek óta begyakorolt, alkalmazott módszereket tudtuk felfejleszteni országos szintre, melyet ma már nagyon sok helyen elismernek és gyakorolnak. A jövő szempontjából kiemelten fontos, hogy az általam vezetett  szakmai bizottság tagjaival egy 8 éves koncepciót vázolunk fel, és töltjük meg tartalommal. Véleményünk szerint ennyi időre van szükség, hogy beérjen a munkánk: nevezetesen a következő olimpiákon – az egyébként nagyon tiszteletre méltó riói 20. és 24. pozícióhoz képest – a ma még realitáson alapuló álomként említhető  10-12. helyet célozhassák meg sportolóink. Nem akarok túlzottan hazabeszélni, de szerencsés esetben 2-3 tiszaújvárosi színeket képviselő versenyző is odaérhet erre csúcsra. A további fejlődést, a nyugalmat és a folyamatosságot szolgálja, hogy az eddigi elnökség soraiban nem történt jelentős változás. Dr. Bátorfi Béla maradt az elnök, jómagam a szakmai alelnöki teendőket gyakorolhatom a következő négy évben, dr. Székely Mózesre pedig társadalmi alelnökként számíthatunk. Az elnökség új tagja lett a Tiszaújvárosban szpíkerként jól ismert, de lakóhelyén, Kaposváron versenyrendezőként is régóta ténykedő Péter Attila.

Fotó:
Lehmann Csongor (jobbról) és bátyja Bence régóta tagja az aktuális korosztályos válogatottnak.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek