2024. 09. 7. szombat

Regina
1 EUR 395 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nyolcat vágtak a Macik a „Kisvolánnak”

Nyolcat vágtak a Macik a „Kisvolánnak”

A Miskolci Jegesmedvék fölényes győzelemmel búcsúztatták az óévet, hiszen 8-3-ra diadalmaskodtak a Fehérvár farmcsapata felett. Hosszadalmas pezsgőzésekre azonban nincs idő, hisz a hoki-újesztendő már kedden kezdődik, méghozzá rögtön egy rangadóval, a Dunaújváros ellen.

A Jegesmedvék határozottan kezdték a mérkőzést, az első percekben már süvítettek is a lövések a mindössze tizennyolc éves Vég Ádám kapujára. Ennek ellenére a Fehérvár szerezte meg a vezetést, Fekti lőtt közelről a hazai kapuba (0-1). Sorjáztak a Maci helyzetek, Fodor a 11. percben szólóban vihette a korongot, de egyikből sem született gól. Nem úgy a 13. percben, amikor emberelőnyben Chmelo kapott korongot a kapuval szemben, és nagy gólt lőtt (1-1). A Fehérvár ezekben a hetekben a túlélésért harcol, és ez látszódott is, ugyanis a 14. percben újabb találatot vittek be. Tóth Adrián a hátulról visszaadott korongot védővel a nyakán lőtte közelről Budai kapujába (1-2). A 18. percben – emberhátrányban – Szilágyi eresztett meg egy életerős lövést, de Vég védett.

A második harmadban még egy perc sem telt el, amikor egyenlítettek a Macik. Ismét Fodor ugrott ki egyedül, ám ezúttal szépen elfektette Véget, és az üres kapuba lőtt (2-2). A 8. percben előbb Dubek lövése, majd Fodor kék vonalas bombája okozott kellemetlen pillanatokat Végnek, igaz eredmény nélkül. A harmad közepén a Fehérvárnak is volt két nagyon veszélyes helyzete, de Budai remekül állta a sarat. A 14. percben aztán átvette a vezetést a hazai csapat. Kavarodás alakult ki a Fehérvár kapuja előtt, végül Dubek fonáklövése bukfencezett át Végen, és utána a gólvonalon (3-2). Ezután gyorsan kettős hátrányba kerültek a Macik, ám a néhány igencsak meleg pillanat ellenére sikerült azt kivédekezni. A 19. percben tovább növelték előnyüket a Jegesmedvék. A kapusról kipattanó korongot Rafaj vágta kapásból a hálóba (4-2). És még nem volt vége! Húsz másodperccel a harmad vége előtt Saluga egy, a saját térfelén megszerzett koronggal bekorcsolyázott a kapu elé – egy védő folyamatosan ráncigálta –, Vég előtt elhúzta a pakkot, majd gyönyörű mozdulattal húzta azt a felső sarokba (5-2).

A harmadik harmadban nagy lendülettel kezdtek a csapatok, mindkét kapu előtt kimaradt egy-egy nagy. A 3. percben egy emberelőnyt 8 másodperc alatt használt ki Németh A. (5-3). A 7. percben Popovics kapott jó korongot, lőtt is, de Vég a helyén volt. A 8. percben Fodor remek passzát Rafaj terelte a kapuvas mellől a hálóba (6-3). A 13. percben gyönyörűen passzolták ki a hazaiak a fehérvári védelmet, Dubek lövése azonban a kapuvasról vágódott ki. A végére maradt a csattanó: másfél perccel a vége előtt Saluga, tíz másodperccel pedig élete első felnőtt bajnoki gólját lövő Mocsári Attila talált be Vég kapujába (8-3).
A mérkőzés döcögősen indult a Jegesmedvék számára, akik végül fölényesen verték meg az egyébként nagyon jól játszó, sok helyzetet kialakító, de ki is hagyó Fehérvárt. Kedden egy rendkívül izgalmasnak és keménynek ígérkező rangadó vár a Macikra a Dunaújváros ellen.

Jegyzőkönyv
Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV 19 8-3 (1-2, 4-0, 3-1)
Miskolci Jégcsarnok 1100 néző
V: Varjú, Juhász, Székely
Gól: Chmelo, Fodor, Dubek, Rafaj (2),  Saluga (2), Mocsári  ill., Fekti, Tóth A., Németh A..
Kiállítás: 16 perc (+10 perc fegyelmi Lindgren) illetve 12 perc
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Mocsári, Láda P., Tóth-Jávor, Dubek, Urbán, Fodor, Mokrai, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka,  Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.  
SAPA Fehérvár AV 19: Vég – Hetényi, Balogh, Reiter, Németh A., Hajós, Kiss, Erdélyi, Kovács, Németh Á., Farkas T., Dósa, Fekti, Berényi, Tóth A., Árkovics, Reiter, Tóth G., Meretei, Horváth, Farkas L., Berényi (k). Edző: Kóger István.

A vezetőedzők értékelése
Greg Lindqvist: – Sok hibával játszottunk, de ma a három pont begyűjtése volt a lényeg, és ezt meg is tettük. Most már a következő, Dab elleni meccsre készülünk, persze csak szilveszter után.
Kóger István: – Sajnos a jégkorongot gólokra játsszák, és ebben ma jobb volt a Miskolc. A csapatom fegyelmezetten, keményen játszott, ám kihagytuk a helyzeteinket és ez megbosszulta magát. Vég Ádám élete első bajnokiján védett, és nem vallott szégyent. Gratulálok a Miskolcnak.

Vélemény a jég mellől:
Az első harmadban meglehetősen ijesztgetős kedvükben lehettek a Jegesmedvék, ám a vendégek helyett a szurkolóknak okoztak kisebb-nagyobb rémületet, hisz sem az eredmény, sem a játék addigi képe nem adott túl sok okot bizakodásra. A gyengén sikerült első húsz percet követően aztán gyorsan magukra találtak a sárga-feketék, és szinte futószalagon szállították a találatokat, melyek közül ráadásul több is szépségdíjat érdemelne. Továbbra is voltak hiányosságok a pontosság és a támadásokhoz elengedhetetlen kreativitás terén (utóbbi talán Bonar hiányával is magyarázható), és tény, hogy kedden többre lesz szükség, ám ha a Macik továbbra is hozzák az ehhez hasonló, kötelezőnek számítható győzelmeket, akkor nem elérhetetlen a hőn áhított MOL Liga érem.

Forrás: MJJSE
Vélemény és fotó: DicsukD

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek