2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nyolc debreceni játékost hallgattak meg az UEFA illetékesei
Nyolc debreceni játékost hallgattak meg az UEFA illetékesei

Nyolc debreceni játékost hallgattak meg az UEFA illetékesei

Nyolc debreceni játékost hallgattak meg az UEFA illetékeseiA Debrecen sportigazgatója elismerte, hogy az UEFA illetékesei az Újpest elleni mérkőzés előtt a csapat nyolc játékosát meghallgatták, egyúttal azonban jelezte: „az ügy komolyságára jellemző, hogy még jegyzőkönyvet sem vettek fel”.

Amennyiben lesz bővebb mondanivalója a klubnak az üggyel kapcsolatban, azt a jövő hét szerdai, a Zalaegerszeg elleni Magyar Kupa-döntőt követően megteszik. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megerősítette, hogy vizsgálódik a Debrecen egyik Bajnokok Ligája-mérkőzésével kapcsolatban. Robert Faulkner UEFA-szóvivő a dpa német hírügynökségnek további adatokat nem árult el az üggyel kapcsolatban.

A Nemzeti Sport információi szerint a DVSC-TEVA – Fiorentina (3–4) mérkőzés iránt érdeklődtek a legintenzívebben az UEFA fogadási botrányokkal foglalkozó illetékesei a debrecenieknél.

A dpa hírügynökség szerda este számolt be arról, hogy a német ARD televíziós csatorna FAKT című műsorának információja szerint „legalább egy mérkőzés” bundagyanússá vált a labdarúgó Bajnokok Ligája mostani idényében, az MDR tv pedig úgy tudja: a Debrecen egyik meccsét vizsgálja az európai szövetség (UEFA).

Az információk alapján múlt szombaton az UEFA fegyelmi bizottsága „a Debrecen legalább nyolc játékosát” kihallgatta Budapesten, s egy játékosügynök is gyanúba keveredett. A FAKT szerint a hajdúságiak több találkozóját is vizsgálják. Horváth Béla, a DVSC technikai vezetője a német hírügynökség megkeresésére szerdán este azt mondta: semmit nem tud erről az ügyről.

Az UEFA a nemzetközi bundabotránnyal összefüggésben vizsgálódik egy másik, korábbi debreceni összecsapással kapcsolatban is: május elején több játékost kihallgattak a svájci Young Boys elleni, 2008-as UEFA Kupa-párharccal kapcsolatban. A debreceniek rutinellenőrzésnek nevezték a vizsgálatot.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek