2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Növekszik a kerékpárosbarát turisztikai szolgáltatók száma

Növekszik a kerékpárosbarát turisztikai szolgáltatók száma

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bővíteni kívánja a hálózatát olyan turisztikai szolgáltatókkal, amelyek kerékpárosbarát szemlélettel rendelkeznek, és ennek a dinamikusan bővülő célcsoportnak az igényeit is kiszolgálják. A szövetség felhívása nyomán már több miskolci szolgáltató is csatlakozott a hálózathoz.

 

Hazánkban is egyre vonzóbb a kerékpáros turizmus, évről évre nő azok száma, akik szívesen pattannak nyeregbe, és fedezik fel országunk gyönyörű térségeit két keréken. Folyamatosan bővül a vonzó kerékpáros útvonalak száma, de az utakon kívül olyan turisztikai szolgáltatókra is szükség van, akik szívesen és megfelelő infrastruktúrával felszerelten fogadják a kerékpáros vendégeket.

 

Az országos hálózathoz csatlakozó attrakciók, szállás- és vendéglátóhelyek nemcsak több vendéget szólíthatnak meg, hanem bizonyos előnyökre is szert tehetnek, és olyan platformokon és alkalmazásokban is szerepelnek majd, amelyek célzottan a kerékpáros turistákat szólítják meg. A csatlakozásnak viszonylag egyszerű feltételei vannak: pl. biztonságos kerékpártárolást, ingyenes ivóvízvételi lehetőséget és a bicajok javításához szükséges felszereléseket kell biztosítani.

 

A csatlakozni kívánók a MAKETUSZ honlapján tájékozódhatnak a folyamatról és a különböző besorolású szolgáltatók és attrakciók számára kötelező és opcionális kritériumokról. A regisztráció és az éves tagság 2023-ban díjmentes.

 

A jelentkezők tájékoztatásában, valamint a helyszíni minősítésében több Tourinform iroda is részt vesz, köztük a miskolci is, amelynek munkatársai az elsőként jelentkező szolgáltatók minősítését már meg is kezdték. A Fehérkőlápai Turistaház – amit tavaly az Év Turistaházának választottak meg – és a Turistapark Szentlélek tulajdonosai az elsők közt ismerték fel a rendszer előnyeit, így ők már átestek a személyes minősítési folyamaton.

 

Mindkét szálláshely a Bükk magaslatain helyezkedik el, így kiváló központjai vagy állomásai lehetnek egy tüdőtisztító erdei kerékpáros túrának.

A csatlakozni kívánó szolgáltatók, attrakciók kérdéseikkel felkereshetik a Tourinform munkatársait is, akik kérik, hogy a MAKETUSZ jelentkezési lapján ajánlóként nevezzék meg a Tourinform Miskolc irodát.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek