2024. 08. 23. péntek

Bence
1 EUR 394 HUF
1 GBP 464 HUF

Női kosár EB

Az idei nyár egyik legnagyobb sporteseménye lesz hazánkban a női kosárlabda Európa-bajnokság, amelyet összesen 7 városban szervez Magyarország és Románia közösen. A szervezők bíznak abban, hogy annak ténye, hogy 16 év után ismét hazánkban szervezik ezt a jeles eseményt, a fiatalok érdeklődését is közvetlenül a sportra irányítja, ráadásul hazánk presztízsét is növeli.

Az EB-t az E.ON támogatja, amelyről Jamniczky Zsolt, a vállalat vezérigazgató-helyettese így nyilatkozott: „Országszerte több ezer szakember dolgozik a vállalatunknál, többek közt sok olyan helyén is az országnak, ahol az adott város női kosárlabdacsapata különösen nagy megbecsülésnek örvend. Ezen helyeken az ügyfeleink körében is komoly rajongótáborok alakultak ki. Hiszünk abban, hogy ha ez a sok jó energia összeadódik, akkor ezt a magyar válogatott is érzi, és új sikereket érhetnek el!”

A magyar kosaras lányok számára óriási lehetőség ez a megmérettetés, hiszen itthon bizonyíthatják rátermettségüket, olimpiai selejtezős pozíciót szerezhetnek, vagy akár egyből kijuthatnak a riói olimpiára. Az esemény nemcsak a mostani konkrét eredmények szempontjából fontos, de akár egy lökést adhat az egész sportágnak, és kedvet az utánpótlásnak is ahhoz, hogy a jövőben a kosárlabdát válasszák. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!
Indul a női kosárlabda Európa-bajnokság az E.ON támogatásával –  Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

1997-ben rendezett Magyarország utoljára kosárlabda EB-t, amelyet már akkor is nagy érdeklődés övezett. Azóta eltelt 16 év és egy új kosárlabdás generáció nőtt fel. Előttük most itt a lehetőség, hogy hazájukban bizonyítsanak a Magyarország és Románia által közösen megszervezett 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokságon, június 11. és 28. között. A Budapesten és több vidéki nagyvárosban rendezendő sportesemény kiemelten fontos a résztvevő csapatok számára, hiszen az első helyezett automatikusan kvalifikálja magát a riói olimpiára. Adjunk energiát a magyar válogatottnak és szurkoljunk együtt!.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek