2022. 05. 28. szombat

Emil, Csanád
1 EUR 393 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nívós környezetben rendezi a MATE-GEAC a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságot

Nívós környezetben rendezi a MATE-GEAC a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságot

Több mint ezer futó részvételére számítanak a 114. Mezei Futó Magyar Bajnokságon és a Mezei Futó Ligán, amelyek Magyarország egyik legpatinásabb helyszínén, a Gödöllői Királyi Kastély parkjában kerülnek megrendezésre 2022. március 19-én. A versenyek rendezési jogát a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem sportegyesülete, a MATE-GEAC atlétika szakosztálya nyerte el.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen az oktatás és kutatás megújítása mellett rendkívüli prioritása van a sportélet fellendítésének is. Ennek egyik fontos mérföldköve volt a tavalyi esztendőben a MATE-GEAC megújítása, a négy új sportszakosztály létrehozása, a Gödöllő Városi és Térségi Uszoda átadása, valamint az élsportolói ösztöndíj megalapítása.

A MATE-GEAC és az egyetemi sportélet fejlesztésének újabb fontos állomása lesz a március 19-i bajnokság, amely Gödöllőn és ilyen nívós környezetben még sosem került megrendezésre. Egyetemünk ezt a kiváló lehetőséget megragadva I. MATE-GEAC Futónapot is szervez, ahol a hallgatók és a munkatársak kortól és nemtől függetlenül állhatnak rajthoz a 4 km-es távon. Emellett U12 korosztályban 1 kilométeres távon a gödöllői iskolák diákjai is versenyezhetnek, és természetesen szurkolásra is lesz lehetőség” – hangsúlyozta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

Az igazolt sportolók jelentkezését női és férfi kategóriában, U14 korosztálytól felnőtt korosztályig várják a szövetségi nevezési rendszeren keresztül a következő távok szerint:

U 14, fiú, 3 km
U 14, leány, 3 km
U 16, leány, 3 km
U 16, fiú, 4,5 km
U 18, női, 4,5 km
U 18, férfi, 6 km
U 20, U23, felnőtt, női: 5 km
U 20, U23, felnőtt, férfi: 8 km

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bizakodó vagyok!
101 versenyautó áll rajthoz a hétvégi 37. AMTK Velenje Ralin, abból 18-en lesznek a 2-es kategóriában. Juhász Csaba - Bencs Gábor ralipáros is ebben f…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum