2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Népkerti Quados-Autós őrület

Avagy minden, ami a szem-szájnak ingere.

 Jótékonysági Salakshow, a MENTO Kupa I. Fordulója és a 2017-es Salak Királya Cím díjkiosztója kerül megrendezésre április 21-én a miskolci Népkerti sportpályán. Quad Track és Short Track Quad OB I. Futama is lesz. Salakmotor betétfutamok, és autóverseny is lesz.

Honnan is vártok indulókat a Quad kategóriákba a versenyre?
– Az ország minden pontjáról, Mosonmagyaróvár, Budapest, Vác, Újkígyós, Miskolc, Eger városokból szoktak jönni többen. Egy lengyel versenyző is jelezte részvételét már korábban, így nemzetközivé is válhat a rendezvény.

Milyen irányba is fognak menni a quadosok és az autósok?
– Balra tarts lesz most, de az éven lesz két verseny amikor jobbra tarts lesz.

Kinek is ajánlod a quad sportot és miért?
– Mindenkinek ajánlom, aki szereti a motorsportot. Könnyedebben tanulható, mint egy kétkerekű motorkerékpár, mivel, hogy négykerékkel áll a talajon. El lehet kezdeni 8-10 éves korban, vagy mint én akár 43-50 évesen is.

Kell-e külön öltözet a versenyzéshez?
– Megfelelő védőöltözet kötelező, amelyek: bukósisak, szemüveg, gerincvédő, csizma, kesztyű, a külső ruházat lehet cross, vagy bőr ruha.

Ki is indulhat országos bajnoki futamokon?
– Éves licences versenyző, napi licencel indulhatnak (ennek feltétele: Felnőtteknél jogosítvány, akinek nincs jogosítványa annak sportorvosi igazolvány szükségeltetik, a fiatalkorúaknak pedig szülői beleegyezés szükségeltetik. A felsorolt ruházatok mellett szükséges egy biztonságos quad, aminek kötelező felszerelése a vészleállító és a kilépő. Ezen felül a fékrendszere legyen tökéletes a biztonságos versenyzéshez.

Partnereink segítségét köszönjük!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek