2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Nemzetközi tornán játszik Miskolcon a magyar vízilabda-válogatott

Nemzetközi tornán játszik Miskolcon a magyar vízilabda-válogatott

Az idén ötödik alkalommal rendezik meg a Volvo vízilabda kupát, amelynek színhelyéül az autógyártó cég és a Magyar Vízilabda Szövetség Miskolcot választotta. A nemzetközi tornát február 23–25. között rendezik meg városunkban.

Mint azt a mai sajtótájékoztatón megtudtuk,az eseményre még a lelátók számát is bővítik az uszodában: a 25 méteres medencéből leeresztik a vizet, és arra mobilnézőteret helyeznek el. Így 1400-an tekinthetik meg a barátságos mérkőzéseket. A résztvevő csapatok körmérkőzéses formában mérkőznek meg egymással, így mind a három játéknapon négy találkozót tekinthetnek meg az érdeklődők.

Sztárcsevity Andrea, a Volvo Autó Hungária Kft. marketing igazgatója elmondta, hogy első körben a síelést és a vitorlázást támogatta, és a vízilabdát csak a pekingi olimpia idején, a magyar válogatott révén ismerték meg. Amikor a csapat megszerezte harmadik olimpiai aranyérmét, úgy döntött a cég, szeretnék közelebb hozni ezt a sportot a vidéki városokban élő sportolókhoz, fiatal tehetségekhez. Az elmúlt négy év alatt már megrendezték a tornát Debrecenben, Kecskeméten, Egerben és Hódmezővásárhelyen.
Az eseményen Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elmondta: nagy öröm a városnak ez a torna, hiszen az uszoda neve is arra kötelez, hogy rangos eseményeket szervezzenek, és meghonosítsák a vízilabdasportot Miskolcon. A városban működő pólós csapatokat egy egyesület égisze alá szeretnék hozni annak érdekében, hogy Miskolcon OB1-es szakosztály működhessen már a közeljövőben. A *magyar vízilabda válogatott* ellenfele ezen a megmérettetésen *Kanada*, *Ausztrália* valamint *Németország* nemzeti csapata lesz. Ez azt jelenti, hogy a kupa idegenforgalmat is generál majd a városban.

Székely Réka, a Magyar Vízilabda Szövetség képviselője  hozzátette: a magyar férfi vízilabda-válogatott a január 3-4-i budapesti keretösszetartással kezdte meg a felkészülést ez évi feladataira, amelynek első állomása lesz a miskolci torna. Elmondása szerint a kupa évek óta nagy segítséget nyújt abban, hogy a fiatalok motivációt szerezzenek a további edzésekhez, felkészülésekhez, ugyanis ilyenkor példaképeikkel találkozhatnak az uszodában, mert így testközelből ismerkedhetnek meg azokkal, akiket eddig csak a közvetítések révén ismertek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…