2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Németh Csaba Eb-bronzérmes!

A miskolci Németh Csaba (Mammut Pro Team) az elmúlt hétvégén, Olaszországban megrendezett magashegyi terepfutó Európa-bajnokságon kiérdemelt harmadik helyével ismét bizonyságát adta annak, hogy nem véletlenül jegyzik hosszú évek óta a világon a szakág tíz legjobbja között.

A Skyrunning Európa-bajnokság Piovene Rochette városában kijelölt rajtjánál július 27-én mintegy 400 induló sorakozott fel. A 80 kilométeres, 5500 méteres szintemelkedéssel nehezített viadal rangját jelezte az is, hogy a kontinens ultra-terepfutóinak legjobbjai szinte kivétel nélkül mind ott voltak. Hazánkat először az Országos Kéktúra nevével fémjelzett nemzeti együttes  – köztük két miskolci sportemberrel, Németh Csabával és Papp Gergellyel – képviselte a Trans D’ Haveten.  A www.turistamagazin.hu  információi szerint a mezőny hajnali egy órakor indult, 29 km-nél két spanyol, Luis Alberto Hernando és Kilian Jornet haladt az élen, Németh Csaba négy perccel lemaradva követte őket. Csaba  a folytatásban senkitől sem zavartatva haladt a harmadik helyen, a 66.8 km-es ellenőrzőpontnál húsz perc előnnyel őrizte ezt a pozíciót. A célba érkezésig nem változott a sorrend, így a 44 esztendős, két gyermekes családapa magabiztos versenyzést követően felállhatott a kontinens vetélkedő dobogójának harmadik fokára. – Kicsit rövid volt nekem a táv, végig jól éreztem magam,  lehet menni még egy kört? – értékelt viccesen a befutót követően Németh Csaba.

A mieink közül Kiss Miklós – szintén dicséretes teljesítménnyel – kilencedik lett, míg Papp Gergely az előkelő 25. pozícióban zárt. A hölgyek versengésében Wermescher Ildikó is a ott volt a legjobbak között,  hatodikként érkezett a célba. 
 
 
 VÉGEREDMÉNY
Férfi abszolút:
1. Kilian Jornet Burgada (Spanyolország) 8:59.47
2. Luis Alberto Hernando (Spanyolország) 8:59.49
3. Németh Csaba (Magyarország, Mammut Pro Team) 9:43.25
4. Patrick Bohard (Franciaország) 9:55.23
5. Julia Bonmati Arnaut (Franciaország) 10:01.00
6. Queral Ibanez Remigio (Spanyolország) 10:01.20

9. Kiss Miklós (Magyarország) 10:20:18

25. Papp Gergely (Magyarország, www.terepfutas.hu)) 11:42:16

 

KÉPALÁ:
Németh Csaba magabiztos versenyzéssel szerezte meg az Eb-bronzot.
(Fotó: Ski-Alper)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…