2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Negyvenedik rendezvény a negyvenéves Sportcsarnokban

Negyvenedik rendezvény a negyvenéves Sportcsarnokban

Lezárult az a negyven eseményből álló ünnepségsorozat, amellyel a negyven éves miskolci Sportcsarnokot köszöntöttük az idén. A pénteki záró rendezvényen a meghívottak részt vehettek Mező László könyv bemutatóján, valamint Mező István sport karikatúra kiállításának megnyitóján. A Miskolci Városi Sportcsarnok 1970-ben nyitotta meg kapuit a sportbarátok és az érdeklődők előtt. Az eltelt négy évtized során számos mérkőzésnek,rendezvényeknek adott otthont a létesítmény. Szinte nincs is olyan sportág, amelynek képviselői ne vendégeskedtek volna a csarnok falai között.

Dr. Szatmáry-Antal Tamás igazgató köszöntőjében hangsúlyozta: az év során, méltó módon emlékeztek elődeik munkásságára. Felkérte Mező Lászlót,a 40 éves a Miskolc Városi Sportcsarnok című könyv szerzőjét, hogy beszéljen erről az ünnepi kiadványról.

– Ez a harmincnyolcadik kiadványom. A sportcsarnokról már korábban elkészítettem egy anyagot, ami különböző okok miatt nem jelent meg a huszonötödik születésnapon. A kézirat azonban nem veszett kárba, hiszen amikor felkerestem a létesítmény jelenlegi vezetését, dr. Szatmáry-Antal Tamás szinte azonnal felkarolta az ötletet. Következett egy roppant kiadós kutató munka, és az újabb tizenöt év történéseinek a feldolgozása.  Természetesen nem törekedhettem teljességre, hiszen mindössze 120 oldalon kellett elmesélni a negyven évet.

A pénteki ünnepség keretében  a Generali Aréna nyugati falán emléktáblát avattak.  Ezen köszönet áll, tisztelgés az elődök áldozatos munkája előtt. Az avatáson  a létesítmény korábbi vezetői közül itt volt Kecskeméti István és Montovay Péter is.

A csarnok galériáján az ünnepség záró akkordjaként nyitották meg Mező István sport karikatúra kiállítását.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek