2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Negyedszer is teniszklasszikusok Magyarországon

Negyedszer is teniszklasszikusok Magyarországon

A magyarországi teniszrajongók nagy örömére idén októberben is megrendezésre kerül a sokak által már lassan egy éve várt Tennis Classics. A szervezők az idei évre is a múlt és a jelen sztárjait csábították hazánkba.

Azok fejében, akik részt vettek a legutóbbi gálán, bizonyára élénken él még a részvevők roppant patinás névsora is. Csak emlékeztetőül, tavaly októberben Ivan Lendl, Mats Wilander, Tomas Berdych, Robin Södelring és a teniszvilág legeredetibb showmanje, Mansour Bahrami varázsolt Budapesten. Tehát, mint láthatjuk, a tavalyi év sztárfelhozatalát szinte lehetetlen felülmúlni, idén, az immár negyedik Tennis Classics megpróbálkozik vele.

Október 30-án ugyanis ismét teniszlabdák pattogásától lesz hangos a Papp László Sportaréna. A szereposztás a tavalyihoz hasonló, csak, ha lehet, még változatosabb annál. Ismét Magyarországra érkezik tehát két egykori világsztár Grand Slam-győztes – ezúttal a horvát Goran Ivanisevic és az orosz olimpiai bajnok Jevgenyij Kafelnyikov személyében. És hogy a jelenlegi elit is képviseltetve legyen, arról két „toptizes” játékos, a francia Gael Monfils és a spanyol Fernando Verdasco gondoskodnak. A vidámabb hangulatról pedig ismét a francia Bahrami gondoskodik, akit vélhetően idén sem úszunk meg kacagás nélkül.

Újdonságot, és igazi kuriózumot jelent azonban két további részvevő, hiszen Budapesten köszönthetjük a jelenkori tenisz leghíresebb párosát, az amerikai ikerpár Bob és Mike Bryant. Végre a magyar közönség is megláthatja, hogy milyen különlegességet jelent egy ikerpár-csapat – hogy mit jelent az, ha az összhangot nem kell tanulni, hanem az már eleve is adott. Ennél már csak az lehetne érdekesebb, hogy mire mennének egymás ellen, ám ezt aligha fogjuk meglátni, hiszen – hasonlóan a világ legjobb ökölvívóihoz, a Kilcsko-testvérekhez – alávetik magukat a szülői tiltásnak.

Hogy mindezek mellett milyen érdekességeket tartogat még a kilátogatók számára a gála, megtudhatjuk október 29-én délután háromkor, amikor a hivatalos program szerint kezdetét veszi a IV. Tennis Classics.

DicsukD
Fotó: Stiber Judit (A kép a tavalyi gálán készült.)

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…