2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Négy miskolci a terepfutó világbajnokságon

Négy miskolci a terepfutó világbajnokságon

Az International Skyrunning Federation, augusztus 3-5. között az olaszországi Fonte Cerreto városában rendezi meg az ifjúsági terepfutó világbajnokságot. A világbajnokságra benevezett magyar válogatott tagjai, Németh Luca, Farkas Balázs, Iván Levente, és Büki Ádám kivétel nélkül miskolciak, csakúgy, mint a csapatvezető Németh Csaba.

 A terepfutó válogatott tagjai csütörtökön reggel indulnak a Rómától 80 km-re található síközpontba, a világbajnokság helyszínére. Sok idejük nem lesz az akklimatizálódásra, hiszen pénteken már az első versenyszámban, a verticalban kell bizonyítaniuk. Németh Luca és Farkas Balázs az ifjúsági, Büki Ádám és Iván Levente pedig a junior/U23-as korcsoportban próbálhat szerencsét. Egy nap pihenőt követően, vasárnap a sky versenyszám vár a mezőnyre, így a mieinkre is. Németh Csaba csapatvezető elmondása szerint Luca lánya dobogó-esélyes, míg a fiúk egyaránt képesek lehetnek arra, hogy a top 10-ben fejezzék be a komoly erőpróbát. A két versenynap alapján lesz összetett értékelés, így akár három kategóriában is eredményesek lehetnek a DTC, a Nomád Terepfutó Suli, és az MVSI színeit képviselő miskolciak.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek