2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Napi licenc lehetőség, először

a Borsodnádasd- Ples- Decathlon Trial Országos Bajnokságon! Napi licenc kiváltásának lehetőségéről döntött hétfői (9.-i) ülésén a Magyar Mountainbike Szakági Szövetség elnöksége. A kerékpár trial versenyzők ezentúl nem csak éves licencet válthatnak ki, hanem versenyenként, napi licencet is, mellyel indulhatnak Elit kategóriában is. A németországi példára bevezetett szabályváltoztatás alkalmazásának első lehetősége a hétvégi Borsodnádasd- Ples- Decathlon Trial OB-n lesz!
Szeptember 14-én azonban nem csupán a trial versenynek ad otthont a Mátéhegyi Ökopark, de felavatják itt Magyarország első állandó, kizárólag természetes alapanyagokból épített trial pályáját!
A szombati versenyen kőből és fából épített akadályokon ügyeskedhetik át magukat a sportolók, a cél, a lehető legkevesebb hibaponttal, adott időn belül teljesíteni a szekciókat, azaz feladatokat. A gyakorlott trialozókat 9 épített szekció várja, míg a teljesen kezdő, Kadét kategóriás versenyzők külön akadályokon próbálhatják ki magukat.
Profik és kezdők
A Borsodnádasd- Ples- Decathlon Trial OB-n az Elit és a Junior kategóriákban csak a hivatalos licencel rendelkező versenyzők nevezhetnek, míg versenyengedély nélkül a Senior (18 év felettiek) és Kezdő (18 év alattiak) kategóriákban lehet indulni. Azon versenyzők számára, akik szeretnének licences kategóriában indulni, de idén nem váltottak éves versenyengedélyt, napi licenc kiváltására lesz lehetőség! Az alkalmi versenyengedély 1000 Forintba kerül és nem szükséges hozzá orvosi igazolás, csupán a versenyzők maguk nyilatkoznak arról, hogy egészségi állapotuk megfelelő és saját felelősségükre vállalják a megmérettetést. 
A nézők Hegedűs Lászlónak is szurkolhatnak, aki hazai büszkeségként jelenleg a trial világranglista 7. helyén áll.
A rendezvényen a sportág iránt még csak érdeklődő, bátor fiatalok részvételére is számítanak a rendezők, ugyanis Kadét kategóriát és különálló, teljesen kezdő szintű pályát hoznak létre számukra. Schettrer Zsolt, a Magyar Mountainbike Szakági Szövetség és a Magyar Kerékpársportok Szövetségének extrém sportokért felelős elnökségi tagja, a Vörös Ördögök SE elnöke a szervezők nevében elmondta: reméli, hogy a helyi fiatalok nagy számban kipróbálják majd ezt a nagyon izgalmas technikai sportot. Egyszerű mountainbike-kal és bukósisakkal már neki lehet indulni a pályának, bárki próbára teheti az ügyességét.
Nevezés, szállás
A Borsodnádasd- Ples- Decathlon Trial OB helyszíne a Mátéhegyi Ökopark, Borsodnádasdon. Az érdeklődőknek sátrazási lehetőséget is biztosít a civil szervezet.
Nevezni a helyszínen, a verseny napján reggel lehet, azaz szeptember 14-én 9 órától!
Az Ökoparkról
A Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Szervezet önkéntesek bevonásával alakította ki a közel 45 hektáros parkterület cross country hegyikerékpár pályáját és a terepíjászatra alkalmas helyszínt. 2012-ben rendeztek először országos akkreditált XCO versenyt, amit idén töretlen sikerrel ismételhettek meg. Az idei nyáron már 3D íjászat országos bajnokságának is otthont adtak Borsodnádasdon.

Civil összefogással építették ki a vendégfogadó teret is, parkolókkal, vizes blokkokkal. 2012-ben, az Új Széchenyi Terv keretében 2 zuhanyzót, 2 öltözőt, toaletteket és 20 darab kétkerekű elhelyezésére alkalmas kerékpár tárolót is kialakítottak.
Az Ökopark bejáratához tavaly épült egy monumentális, kilátóként is funkcionáló kapu, mely azóta a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum jelképe lett.
A terepkerékpáros mellett sport- és vadászíjász, labdarúgó (Mátéhegyi LC) és nordic walking szakosztály is működik az egyesületben.
2013. szeptemberétől a Mátéhegyi Ökopark ad otthont Magyarország első állandó, kizárólag természetes anyagokból épített trial pályájának!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek