2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Nagy Norbi az ETCC-ben folytatja

NAGY NORBI autóversenyző 2014 – ben is az ETCC-ben folytatja tovább Nagy Norbi (19) egy S2000 Chevrolet Cruze volánja mögött száll harcba a Túraautó Európa Bajnokság küzdelmeiben.

A fiatal magyar versenyző egy S2000 Chevrolet Cruze volánja mögött száll harcba a Túraautó Európa Bajnokság küzdelmeiben, a frissen életre hívott MGS Racing Team pilótájaként. A csapat sportszakmai vezetője Cselényi Balázs, akinek határozott célja a dobogós helyek valamelyikének megszerzése.
“A 2013-as év egy tanuló időszak volt számomra, hogy megismerjem a pályákat, az ETCC-ben való versenyzési stílust. Elmondhatom, hogy sok izgalmas percet éltem át a régi autómban. Már alig várom, hogy a Chevrolet Cruze –zal körözzek a pályákon.
Nagy reményekkel és örömmel várom a szezont. Márciusban kezdődnek a tesztek, addig is minden percet kihasználok, hogy az autóm közelében legyek, a szerelésben és a beállításokban is szeretem kivenni a részem. Minden porcikáját ismernem kell, a
legjobb haverok leszünk reményeim szerint!” – nyilatkozta Nagy Norbi.
Számos változás és megújulás jellemzi a 2014-es verseny szezont az ETCC – ben. “A szabályrendszer módosítása egyértelművé tette, hogy az eredményes szereplés érdekében szükséges a korábbi versenyautó, a SEAT Leon Super Copa lecserélése,
illetve a megfelelő technika kiválasztása. Hosszas egyeztetés után döntött a csapat a S2000 Chevrolet Cruze mellet, melyet korábban Alain Menu használt a túraautó világbajnokság futamain.” – mondta Cselényi.

A 2014 – es év FIA ETCC – Európai Túraautó Bajnokság – futamai
április 20. WTCC+ETCC Le Castellet, Franciaország
május 11. WTCC+ETCC Slovakiaring, Szlovákia
május 25. WTCC+ETCC Salzburgring, Ausztria
június 22. WTCC+ETCC Spa, Belgium
szeptember 28. Pergusa, Olaszország

A célok eléréséhez szükség volt a megfelelő szakmai háttér megteremtésére, melyet 2014 – től az MGS Racing Team biztosít a versenyző számára. A csapat az ETCC program mellett a Zóna Endurance és Gokart bajnokságban is indít pilótákat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek