2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Nagy csatában vesztett a MEAFC-Miskolc

A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjának 7. fordulójában november 7-én, szerdán este, hazai környezetben fogadta a veretlenül listavezető HOYA-Veszprém együttesét a MEAFC-Miskolc. A Miskolci Egyetem körcsarnokában nagy küzdelmet láthattak a nézők, melynek végén érvényesült a papírforma, nyertek a rutinosabb vendégek.

Jó kezdés után sajnos pár perc elteltével alábbhagyott a vendéglátók lendülete, melynek következtében visszajött a meccsbe a Veszprém. A 2. negyedben egy hazai rövidzárlat 15 pontos előnyhöz juttatta a dunántúliakat, melyet a folytatásban maguk előtt görgettek a miskolciak. A második félidőben is hiányzott egy igazi vezéregyéniség, állandósult a listavezető 15-17 pontos előnye. Ők nem tudtak jobban elhúzni, a MEAFC-Miskolc pedig nem tudott közelebb jutni riválisához.
Ezúttal hiányoztak  az extra egyéni teljesítmények a hazaiak játékából, az átlagos produkciók pedig egy ilyen erős, rutinos Veszprém ellenében nem vezethettek sikerre.
A vasárnap érkezett új amerikai játékosnak, Prophet Joseph-nek voltak ugyan remek megmozdulásai is, de ennyi idő alatt érthető módon ő sem tudott még beilleszkedni a csapat játékába.  

MEAFC-Miskolc- HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 74-92 (13-31, 19-20, 14-20, 23-21)
Vezette: Pozsonyi, Balogh Gy., Domán.
MEAFC-Miskolc: Tóth B. (8/3), Takács D. (5), Béres (6), Lippai (17), Szanyi (13/9). Csere: Kopasz (2), Orliczki Mátyás (2), Brúgós (3/3), Homoki (4), Prophet (12), Orliczki B.(2), Szepesi(-). Vezetőedző: Drahos Gábor.
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém: Völgyi (12), Madár (15/3), Kovács Á. (17), Pavlovic (10), Szabó P. (23). Csere: Szűcs (1), Körtvélyesi (4), Lógár (2), Kerkai (8), Helmeczi (-). Vezetőedző: Mérész Csaba
Drahos Gábor: – Sok mindenre készültünk a mai meccsen, helyenként tudtunk megvalósítani ebből dolgokat,de leginkább az hiányzott, hogy a 40 perces harcosságunk most a szokásostól kevesebb ideig jelent meg. Biztos, hogy napról-napra egységesebbek leszünk, természetes, hogy az új játékost is be kell építeni. Ami hiányérzet, az első félidőben felszedett hátrány görgetése és az agresszivitás hiánya. További sok sikert Mérész Csaba kollégának a folytatásban!
Mérész Csaba: – Gratulálok a Miskolcnak és természetesen a saját csapatomnak is! Úgy gondolom, hogy védekezésben sikerült őket felőrölni, ez volt a kulcsa ennek a mérkőzésnek. Nem engedtük nekik, hogy a saját ritmusukat játsszák, illetve kiszorított helyzetekből kellett nekik a végén elvállalni a dobásokat. Kisebb-nagyobb hibákkal, de teljes mértékben összeállt a védekezésünk. Úgy gondolom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. Az idegenben nyert mérkőzés midig plusz erőt ad nekünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek