2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Munkácsy Emlékverseny immár hatodszor Kazincbarcikán

Munkácsy Emlékverseny immár hatodszor Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Négy megye több mint húsz egyesületének legjobb diákbirkózói lépnek szőnyegre a hétvégén a VI. Munkácsy Dezső Emlékversenyen.

A hagyományos viadal rangját idén az is emeli, hogy a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos versenynaptárába, mint az északkelet-magyarországi diák I-II. és serdülő szabadfogású területi bajnokság is bekerült. Vagyis a szombaton, Kazincbarcikán jó helyezést szerző versenyzők jogosultságot szereznek az országos versenyen való indulásra. A regionalitás ez esetben Borsod, Heves, Hajdú és Szabolcs megyéket jelenti, vagyis innen érkeznek a több mint húsz egyesület és szakosztály birkózó-palántái.
A szervezők a versenyre 160-200 fő, zömében 10-14 év közötti gyermeket várnak, de
8-9 és 15-24 éves birkózók is szőnyegre lépnek majd. Motiváció pedig lesz bőven, hiszen az országos versenyre jutáson kívül egykori kiválóságok is figyelik majd a tehetségeket, hiszen Hegedűs Csaba és Repka Attila olimpiai bajnokok mellett az országos szakmai vezetés is nagy számban képviselteti majd magát.

Az élete a birkózás volt

Kazincbarcika 2010 óta a „Magyar Birkózás Városa” kitüntető cím tulajdonosa, majd a következő évben indult útjára a Munkácsy Dezső Emlékverseny, melynek idén már hatodik alkalommal ad otthont a település. A hagyományos viadal az egykori kiváló birkózó, majd edző és szakosztályvezető elévülhetetlen érdemeit hivatott megőrizni: személye a kiváló kazincbarcikai birkózóélet megalapozásában meghatározó volt.
Egykori tanítványai, kollégái, és az országos szakma képviselői mindig örömmel érkeznek Kazincbarcikára, s nagy szeretettel ápolják Munkácsy Dezső emlékét és örökségét. A házigazda egyesület természetesen a szervezés mellett arra is odafigyel, hogy versenyzői a legjobban szerepeljenek. Az előjelek pedig nagyon jók, hiszen a múlt hétvégén, Gyöngyösön megrendezett meghívásos szabadfogású versenyen a KVSE fiataljai három aranyérmet (Balogh Levente, Pálkutas Levente és Csernely Balázs) és egy bronzot (Balogh Ferenc) szereztek. Ugyanekkor a klub kiválósága, a felnőtt magyar válogatott kerettag, Lagzi Kovács Bendegúz Egerben, az Országos Egyetemi Bajnokságon állt szőnyegre, s kétszeres magyar bajnok lett. Ezzel pedig megszerezte a lehetőséget arra, hogy október 25-én Törökországban az Egyetemi Világbajnokságon képviselje a magyar és a kazincbarcikai színeket.
A VI. Munkácsy Dezső Emlékverseny szeptember 24-én (szombaton) 10.30-kor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét; a viadal várhatóan 15 óra körül ér majd véget. A helyszín hagyományosan a KSK Munkacsarnok lesz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek