2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Mozgó busz-múzeumban a vízilabda relikviák

Mozgó busz-múzeumban a vízilabda relikviák

A Theodora LegendaBuszra több mint 5000-en váltottak jegyet

Mozgó vízilabda-múzeumként összesen 1300 kilométert tett meg az a 34 éves, kétemeletes angol busz, amely Miskolctól Győrig járta az országot az Olimpia alatt.

A Theodora LegendaBuszon olyan relikviákkal találkozhattak a rajongók, mint a 64-es tokiói játékokon használt bőr vízilabda, vagy Gyarmati Dezső serlege, amelyet „Minden idők legjobb sportolója” választás győzteseként kapott. A különleges kiállítással a Kékkúti Ásványvíz Zrt. a vízilabda iránti elkötelezettségét igyekezett megmutatni a sport legkiemelkedőbb időszakában.

Az interaktív, ingyenes kiállítás 8 állomáson és 6 városban mutatkozott be; 15 nap alatt több mint 5000 látogató ismerkedhetett a magyar vízilabda legendák életével és relikviáival. A múzeum anyagához kvíz is kapcsolódott; Szegeden válaszoltak a legtöbben hibátlanul a sportos kérdésekre. Az ereklyék közül legnagyobb sikere talán a Kósz Zoltán által, a sydney-i olimpián viselt sapkának volt, amelyet többen szívesen felpróbáltak volna.

A múzeumlátogatásokat a rajongók sportprogrammal is összeköthették; minden helyszínen kivetítőkön szurkolhatták végig az aktuális vízilabda mérkőzéseket. Volt olyan helyszín, ahol sportoló sportolót buzdított: Pécsett a helyi vízilabda csapat tagjai is kilátogattak a mozgó múzeumhoz, hogy drukkoljanak a magyarok londoni szerepléséért.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek