2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Miskolci sportolóknak állított emlékfalat az önkormányzat

Miskolci sportolóknak állított emlékfalat az önkormányzat

Miskolci olimpikonok és paralimpikonok előtt tiszteleg Miskolc MJV Önkormányzata azzal az emlékfallal, amelyet ma délelőtt avattak fel a Miskolc Városi Sportcsarnok oldalán.

A márványtáblákon olyan sportolók nevei kaptak helyet mások mellett a labdarúgás, az atlétika, a kajak-kenu, a kerékpár, a súlyemelés, a sportlövészet, a birkózás, a biatlon, a dzsúdó, a sízés, vagy éppen a bocsa sportágaiból, akik valamelyik nyári vagy téli olimpián indulva értek el szép eredményt, ezzel Miskolc jó hírnevét is öregbítve.

 

A miskolci olimpikonoknak emléket állító márványtáblákat Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára avatta fel, az ünnepségen beszédet mondott Géra Imre, miskolci olimpikon, aki mécsest is gyújtott az emlékfal előtt, azok előtt a sporttársai előtt tisztelegve, akik már nincsenek közöttünk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…