2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Miskolci Jobbik: Egyenlő munkáért egyenlő bért!

Miskolci Jobbik: Egyenlő munkáért egyenlő bért!

A miskolci Jobbik törvényben szabályozná, hogy az állami cégek ugyanazért a munkaért, ugyanazt a bért legyenek kötelesek fizetni Miskolcon is, mint Nyugat-Dunántúlon. A párt azt javasolja, a város közgyűlése kezdeményezze a Munka törvénykönyve módosítását a bérrendezés érdekében.
Az erről tartott tájékoztatón Jakab Péter kiemelte, a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy az állami cégek ugyanazért a munkáért kevesebbet fizessenek egy miskolcinak, mint egy győri, vagy veszprémi munkavállalónak, miközben a kormány a keleti országrészek felzárkóztatásának szükségességéről beszél. Felzárkóztatni nem elsősorban méregdrága autópálya építésekkel kell – bár ez bizonyára jövedelmezőbb a hatalmon lévőknek –, hanem legelőször a fizetések emelésével, a vásárlóerő javításával”- fogalmazott a párt frakcióvezetője.

Szerinte a bérrendezésre a legjobb példa a polgármesterek fizetése: „a Fidesznek köszönhetően ma már Miskolc polgármestere éppúgy 750 ezret keres havonta, mint Veszprémé, vagy Pécsé. Szeretnénk, ha ugyanilyen gyorsan megtörténne a miskolci munkavállalók bérrendezése is, legalább az állami vállalatoknál” – hangsúlyozta Jakab.

Közölte azt is, a Jobbik frakció indítványt nyújtott be a városvezetésnek, javasolva, hogy a februári közgyűlés – élve a felterjesztés jogával – kezdeményezze a Munka törvénykönyvének módosítását, kötelezve az állami cégeket a bérek felzárkóztatására. A politikus úgy véli, ha a Fidesz komolyan gondolja a bérből és fizetésből élők megerősítését, támogatni fogja a Jobbik javaslatát, még akkor is, ha a legutóbbi ülésen Kriza Ákos még láthatóan nem érezte magáénak a miskolciak fizetésemeléséért indított küzdelmet.

http://youtu.be/_w_bPIfahyg

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek