2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Mint a „vébén”!

Mondhatnám, bár nem volt hozzá szerencsém, hogy világbajnoki futamon részt vegyek.
Ámbár nagyon sok élménnyel tértünk haza ismét.

SOLID Racing Team – Lavanttal Rallye 2017 – 2017. 04. 07-08.
Merencsics Árpád – Halász- Szabó Anetta, Suzuki Swift Gti MK1

A kiutazásunk napján volt az első meglepetés, mégpedig az, hogy a szállásunkhoz felvezető út nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt mi gondoltuk. Kellett a helyismeret, így felvezettek minket, egy festői szépségű helyre.

A következő napokban felírtuk a pályákat, ami úgy gondolom tényleg a jelenlegi pályafutásom legnehezebb pályái voltak. Hatalmas szintkülönbségek, változó minőségű burkolat és több fok hőmérsékleti különbség. Megviseli az autót, és a benne ülőket egyaránt. Már itt nagyon sokat tanultam, hogy kell felírni az ilyen jellegű pályákat.
Ismét meg kell, hogy említsem, hogy nagyon „kompakt” volt a rendezvény központja, hiszem minden, versenyiroda, szervizpark, gyűjtő, parc ferme egy helyen volt, ami egy hatalmas piros pont a rendezőknek, hiszen nem húzta szét a csapatot.
A versennyel kapcsolatban úgy gondolom, hogy mint én, mint Anett nagyon sokat tanultunk hogyan kell alkalmazkodni a helyi viszonylatokhoz. Pozitív dologként éltük meg, hogy nagyon egyértelmű volt az itiner, minden megtalálható volt, pedig ismét olyan helyen voltunk ahol még soha.

Az első napunk jól sikerült, az autónak semmi nagy baja nem volt, és az esti gyorsaságikon is jó volt a hangulat. Romlott a pályák minősége estére, nagyon kellett figyelni a felhordásokra, mert nagyok voltak a gödrök az út mellett.
A második nap újult lendülettel indultunk neki, hiszen ezen a napon volt az a bizonyos hosszú gyors, amit én nagyon vártam. Azt kell, hogy mondjam, jól kezdtük a napot, mert az első kör után jó helyen álltunk. Következett a gyűjtő, ahol meg kell jegyeznem, hogy mindenféle jóval, konkrétan majdnem svédasztallal vártak minket.
Úgy voltunk vele, hogy nem kell sietni, és egy jól koncentrált versennyel odaérhetünk a célba.
Sajnos ez nem történt meg, mert a kör gyorsasági szakaszon beforogtunk egy jobbos kanyarba, és eltört a hajtásunk. Itt van az, hogy egy pici hiba is elég ahhoz, hogy kiessünk. Sajnos ez történt, úgy gondolom benne volt az én hibám, de ez elég volt arra, hogy egy életre megtanuljam, hogy nem szabad hibázni!
Ettől függetlenül nagyon sokat tanultam ezen a versenyen. Ez A RALLYE, kifejezetten nagybetűvel. Ezt nem lehet leírni, el kell jönni és meg kell ízlelni ezt, mert itt nagyon sokat lehet tanulni, hogy igazi autóversenyzők legyünk.
Összegezve azt kell, hogy mondjam, ha most megkérdeznének arról, hogy jövőre eljönnék-e akkor gondolkodás nélkül igent mondanék! – fűzte hozzá Merencsics Árpád

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…