2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Mindenkit megleptek murván is!

Pályafutásuk első aszfaltos abszolút győzelme után murván is bizonyított Csomós Miklós és Nagy Attila, a Székesfehérvár-Veszprém Ralin ugyanis újabb győzelmet arattak. Ezzel ők lettek az Országos Rally Bajnokság első idei duplázói a futamgyőzelmek számát tekintve.

 

 

Mixi nem szokott a levegőbe beszélni, ha az esélylatolgatásokról van szó. Mindig higgadtan, reális és elérhető célokat tűz ki maguk elé. Ez a cél a bajnokság egyetlen laza talajú versenye előtt egyértelműen a dobogó volt: „ha célba érünk, a top3-ban leszünk” – ígérte a verseny előtt. Azzal azonban talán még ők maguk sem számoltak, hogy a versenyt megelőző alig 30-40km-es tesztet követően már az első szakasztól a győzelemért autóznak majd.

 

Utólag szinte felesleges magyarázkodásnak tűnhet, ugyanakkor a realitások talaján maradva látni kell, hogy a papírforma egyáltalán nem a Borsod Talent Motorsport Egyesület párosának kedvezett. Az élmezőnyben nincs még egy olyan páros, aki ilyen kevés murvás tapasztalattal rendelkezne, mint Mixi és Ati. Alig pár olyan versenyen indultak, ami ne aszfaltos lett volna, de az már a teszten is látszott, hogy nem lesz gond a murvával sem.

 

Az első gyorsaságin rögtön egy második idővel kezdtek, majd a nap további összes szakaszát megnyerték az Országos Rally Bajnokság értékelésében és ezzel bő fél perces előnnyel vezették a futamot szombat este.

 

Vasárnap reggel ugyancsak új feladat várt a Skodával versenyző párosra: elsőként rajtolva nekik kellett takarítani a pályákat, de az időket látva ez sem okozott gondot nekik, hiszen újabb szakaszgyőzelemmel (immár zsinórban a negyedikkel) nyitották a napot. Három szakasszal a vége előtt még mindig fél perces előnnyel vezette Mixi és Attila a Székesfehérvár-Veszprém Ralit, ennek ellenére ezt a három pályát is a mezőny legjobb R5-ös ideivel teljesítették. Összeségében a tíz gyorsaságiból hétszer voltak a leggyorsabbak és Hadik András kiesését követően közel másfél perces előnnyel szerezték meg életük második abszolút ORB győzelmét.

 

„Sajnos Bandiék kiestek az utolsó szakaszon, mi megpróbáltunk óvatosabban menni. Nagyon elkaptuk a fonalat, nagyon éreztük és élveztük is ezt a versenyt.  Maximális pontszámmal zártuk a hétvégét, újra esélyesek vagyunk még akár a bajnoki címre is!” – összegzett a célban Nagy Attila. „Saját magunkat is megleptük ezzel az eredménnyel. Nagyon szépen köszönjük a szurkolók támogatását, amivel fogadtak minket. Igyekeztünk az ő kedvükben is járni, reméljük kívülről is olyan élvezetes volt nézni, mint nekünk belülről megélni.”

 

„Nagyon sajnáljuk Bandit (Hadik Andrást), hogy kiesett. Nem így akartunk közelebb kerülni hozzájuk. Ilyen a rali, így már mindkettőnknek megvan a mínuszos versenye. Kemény verseny volt, már két futamot is sikerült megnyernünk, nagyon elégedettek vagyunk! Az egész csapat remekül végezte a munkáját, közös siker ez a győzelem is. Két futam maradt, nyomni kell neki, meglátjuk mire leszünk képesek” – tekintett előre a fiatal pilóta.

 

Mindössze négy pontos hátránnyal, a bajnokság második helyezettjeként várja a folytatást Csomós Miklós és Nagy Attila. Bizakodásra ad okot, hogy augusztus végén az a Mór-Vértes Rali vár a fiatal párosra, ahol tavaly életük első abszolút szakaszgyőzelmét ünnepelték.

 

Köszönjük együttműködő partnereinknek! 

 

Fotó: Rallye Dream Blog

 

– Béres Gábor –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek