2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Mick Schumacher legjobb eredményét érte el Ausztriában!

Mick Schumacher legjobb eredményét érte el Ausztriában!

Ahogy a Forma-1-ben, úgy a Forma-2-es sorozatban is izgalmas futamokat láthatott a hatalmas létszámú közönség az Osztrák Nagydíj helyszínéül szolgáló, gyönyörű Red Bull Ringen.

A csúcskategória előszobájának számító bajnokságban a legnagyobb név természetesen a legendás bajnok Michael Schumacher fia, Mick, még akkor is, ha a 2019-es évad az újonc számára elsősorban még inkább az akklimatizálódásról és a rengeteg tanulásról szól. Az ereiben azonban ott csörgedezik a kiváló „Schumacheri vér”, amely már tavaly is megmutatkozott, amikor az Európai F3-as bajnokság felénél felébredve, egy fantasztikus hajrával, remek győzelmekkel (8 sikerrel (!)) hódította el a címet. Ausztriában ismét előjött a „Mick-faktor”, és megannyi szerencsétlen technikai hiba és legtöbbször nem a német fiú hibájából bekövetkező baleset után végre egy kiváló versennyel bizonyította tehetségét. A hétvége első futama pedig nem alakult számára szerencsésen, hiszen Mick a felvezető körben a rajtrácson ragadt, így máris körhátránnyal kellett a mezőny után erednie a 20 esztendős fiúnak. A második megmérettetésnek emiatt csupán a 18. helyről vághatott neki az ifjú Schumacher, aki nagyon bízott az előző nap mutatott tempójában, és végül igaza lett, hisz szenzációs előzéseket bemutatva egészen a negyedik helyre jött fel az igen erős F2-es mezőnyben.
Mick a brazil Sergio Sette Camara, Luca Ghiotto és a bajnokságban vezető Nyck De Vries nyomában ért be a Prema autójával, amellyel a közös cél, hogy a további futamokon felzárkózzanak az élmezőnyre. Ebben a Ferrari is segít a németek új kedvencének, hisz Mick az Akadémia pilótájaként édesapja egykori sikercsapatánál, a maranellói családban sajátíthatja el a mesterség minden apró csínját-bínját: a technikai elemzéseken, a nagyon szigorú erőnléti edzéseken és mentális felkészülésen túl a média világának kezelését is. A Michaelre gesztusaiban is rendkívül hasonlító, immár ötödik autós évadát futó ifjú Schumacher összességében tökéletesen állja a sarat, még ha az idei szezon az említett problémák miatt nehezen is indult számára. Nem véletlen, hogy nemrég F1-es tesztlehetőséget is kapott már a Ferraritól és az Alfa Romeótól. A Forma-1-be jutáshoz a kiválóan hangzó név azonban kevés lesz, így adott a feladat, hogy egy olyan mezőnyben tegye le a névjegyét, amelyben nem csak Mick, de pár kivételtől eltekintve minden pilóta kapcsolatban áll a Forma-1-es csapatok valamelyikével. A legerősebb junior „armadával” jelenleg a Renault rendelkezik, a brit Jack Aitken; Schumi korábbi csapattársa, a kínai Guanyu Zhou és a GP3-as bajnok Anthione Hubert is a top 8-ban áll összetettben, de az olyan öreg rókák is ott vannak még a színen, mint a Kubica elbocsátására váró Williams tesztpilóta, jelenleg második Nicolas Latifi, vagy a már említett hármas: a McLaren pártfogolt Sergio Sette Camara, az F1-es teszten már szintén résztvevő Luca Ghiotto és De Vries is. Mick a tanulóévet követően valószínűleg még egy szezont eltölt majd a bajnokságban (amelyet korábban Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg, Romain Grosjean, Charles Leclerc és George Russell is megnyert), mielőtt csatlakozhatna a Forma-1-es mezőnyhöz, ahol már nagyon várják.
Addig is azonban hamarosan itt a Német Nagydíj, amelynek keretein belül igen megható pillanatoknak lehetünk részesei, hisz Mick Schumacher újra pályára visz egy Ferrarit, ráadásul édesapja utolsó bajnoki autóját, az F12004-et vezetheti körbe a hazai közönség előtt.

Farkas Lívia

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek