2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Miamiig trükközte magát a magyar freestyle focista

Miamiig trükközte magát a magyar freestyle focista

Lélegzetelállító trükkökkel kápráztatták el a közönséget a hazai freestyle foci nagyágyúi. A Red Bull Street Style selejtező köreinek 16 versenyzője ezúttal is olyan manővereket mutatott be, amelyeket még a futball legendás alakjai is biztosan irigykedve figyeltek volna. Nem meglepő, hiszen a kiélezett párbajok tétje a döntőbe jutás volt, aminek helyszíne a napfényes Miami lesz. A naptejjel Szabados Ádám készülhet, hiszen november 16-án ő képviselheti majd Magyarországot a világdöntőn.

A hazai freestyle foci legjobbjai sorakoztak fel a budapesti rakparton, hogy elképesztő trükkökkel mérkőzzenek meg egymással. A Red Bull és a Freestyle Futball Magyarország (WFFA Hungary) közös szervezésében megvalósult Red Bull Street Style budapesti selejtező körei azokat a sportolókat várták, akik előzetesen egy online kvalifikációs videóval bizonyították, hogy ott a helyük a világ legjobbjai között. A beérkezett anyagokból végül 16 versenyző trükközte be magát a hazai bajnokságba, hogy összemérjék tudásukat a Miamiba vezető bajnoki útért. A szervezők azonban nem feledkeztek meg azokról sem, akik nem jutottak a legjobb játékosok közé, ők az úgynevezett „Best of the rest” körökben próbálhatták ki magukat és szerezhettek tapasztalatot a későbbiekre.

A három tagú nemzetközi zsűriben olyan elismert freestyle focisok ültek, mint a low air stílus mesterként ismert magyar legenda, Rocco, a jelenlegi háromszoros dán bajnok, Simon és a Superball világbajnokság évek óta kiemelkedő szereplője, Guzik. A profik végül Szabados Ádámot találták a legjobbnak, akinek így sikerült legyőznie a hatszoros magyar bajnok Hajagos Mátét.

„11 évvel ezelőtt lettem szerelmes a freestyle fociba, azóta pedig szinte minden szabadidőmet ez tölti ki. Bár sokan azt gondolják, hogy csupán dekázgatni kell egy labdával, ez a sport jóval több, a kreativitásról, egyediségről és folyamatos alkotásról szól. Ez az, ami számomra mindennap motivációt jelent” – árulta el Ádám, aki szerint a koncentráltsága mellett a győzelemhez a család és a párja helyszíni támogatása segítette. „Az elmúlt időszakban az edzések és a versenydrukk sok energiát kivett belőlem, így annyi biztos, hogy egy egyhetes pihenőt követően fogom csak belevetni magam a felkészülésbe. De természetesen ezalatt sem fogok tudni kikapcsolni, és biztos, hogy a legújabb trükkökön fogok gondolkozni”. A hazai bajnok azt is elmondta, Miamiba az aranyéremért utazik, és azért, hogy bemutassa, mi fán terem a magyar freestyle foci.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek