2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Mezek és érmék: ajándékok a városházán

Mezek és érmék: ajándékok a városházán

Mezek és érmék: ajándékok a városházánFocis fogadást tartottak szerdán a miskolci városházán. Az U20-as vébét megjárt DVTK-játékosokat köszöntötte a megyeszékhely nevében a polgármester. Balajti Ádám és Takács Péter volt a főszereplő a polgármesteri hivatal tárgyalójában tartott eseménynek.

Többek között Teodoru Borisz és Salamon József, azaz a dicső elődök, egykori DVTK-játékosok, valamint a piros-fehér szurkolótábor képviselői, újságírók, fotósok, tévéstábok jelenlétében köszöntötte a bronzérmes labdarúgókat Káli Sándor polgármester és sportért felelős helyettese, Orosz Lajos. A gratulációk, mint a rendezvény sajtóanyag fogalmaz, „Miskolc új kedvenceit" illették, akik, mint tudjuk, résztvevői voltak a húsz évesek magyar válogatottjának egész a harmadik helyig vivő világbajnoki szereplésének (a két diósgyőri srác egyikével hazaérkezésük után már olvashattak látogatóink interjút, www.royalmagazin.hu/kozelet/interju másikuk élménybeszámolói néhány napon belül ugyancsak várhatóak).

Mezek és érmék: ajándékok a városházán

Vidám hangulatban kezdődött a fogadás, a nyitányként megszólalásra felkért Takács Peti elevenített fel néhány apróságot egyiptomi tapasztalataikból – például hogy ott „a lányok az utcán csadorban jártak”. Elhangzott, hogy a fiatalok csapata az arikai országban egésze eltérő világba csöppent, ám ennél is fontosabb, hogy olyan keret tagjai lehettek a távoli túrán, „amely, hál’istennek, történelmet írt”. Nyolcvanezer ember előtt még bemelegíteni is jó volt – mesélte a DVTK tízes számú középpályása (aki kint jobbára jobbhátvédként kapott szerepet egyszer-egyszer). Megtudtuk, hogy „Ádámnak az volt a jó, ha hátrányban volt a csapat, őt akkor küldték be, nekem meg az, ha előnyben…” Peti külön dicsérte a szép gólt lövő és fontos tizenegyest értékesítő (szoba)társát, mondván, „ő kicsit jobban kivette a részét a sikeres szereplésből”. A megszólított, mikor ő került sorra, inkább fukarkodott a szavakkal. Főszereplővé a kis ünnepség későbbi szakaszában vált Balajti Ádám, amikor a szintén jelen lévő Nagy Béla klubvezető bejelentette, mintegy a különleges alkalomra időzítve, hogy létrejött az egyezség a csatár és az egyesület között – erről a dvtk.eu honlap hírében olvashatunk részletesebben.
Mi történt még a városházán? A fiúk átvehették a miskolci helyhatóság ajándékát (például Miskolc város ezüst érméjével gazdagodtak), ennek viszonzásaként ők meg egy névre szóló piros mezt adtak át Káli Sándornak. (Az eseményen a megjelentek érmék mellett természetesen érmeket is láthattak: az Egyiptomból hazahozott két bronzot.) A polgármester a klubhonlap egyik kedvelt rovatára is utalt köszöntő szavaival, mondván, várja a további blogbejegyzéseket Pétertől. Aztán a közelmúltban felavatott műfüves pályákról beszélt, mint ahol „új Takácsok, Balajtik és Búrányok” fognak felnőni, remélhetőleg.

Elhangzott: a város ambicionálja, hogy belátható időn belül – nyilván a felújítás alatt álló stadion elkészültéhez igazítva – fogadhassa az U20-as válogatottat valamilyen ünnepi mérkőzés keretében.

B.A.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek