2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Mészáros László: újabb világ- és Európa-csúcs!

Mészáros László: újabb világ- és Európa-csúcs!

A Global Powerlifting Committee (GPC) és a Magyar Professzionális Erőemelő Liga az elmúlt héten Tiszakécskén, a Városi Sportcentrumban rendezte meg a GPC Európa-bajnokságot. A közel 400 induló erőemelés, guggolás, fekvenyomás, felhúzás és raw & equipped versenyszámokban mérte össze tudását.

A Miskolci VSC színeit képviselő Mészáros László és fia, Mészáros Dávid a raw fekvenyomás kategóriában mérette meg magát. Az 50 éves, sokszoros világ- és Európa-bajnok a master3 kategóriában indult és világ- és Európa-csúccsal nyerte meg a versenyt, melyen a legnagyobb nyomásért járó különdíjat is kiérdemelte. Érdekesség, hogy Mészáros László 285 kg-os eredményével az open kategóriában is fölényesen nyert volna, de akkor nem hitelesítik a master3-as rekordjait. Így azonban elmondhatja magáról, hogy vasárnaptól ő tartja az open, a master1, a master2 és a master3 világ- és Európa-csúcsát is.   
Mészáros Dávid is kiválóan teljesített, ő mindössze testsúly különbséggel szorult le a dobogó legfelső fokáról és lett Eb-ezüstérmes.
–    Felmérő versenynek szántam a tiszakécskei kontinens-bajnokságot és örömmel tapasztaltam meg, hogy jó úton járok – mondta Mészáros László. – Idei fő versenyemen, szeptember 14-én, Las Vegasban, a Mister Olympia viadalon, ahol tavaly sikerült nyernem,  szeretném megdönteni saját világcsúcsomat.

Eredmények
Raw fekvenyomás:
Master3  kategória, 140 kg-os súlycsoport: 1. Mészáros László (MVSC),  285 kg
Open kategória, 110 kg-os súlycsoport: 2.  Mészáros Dávid (MVSC), 230 kg .

Fotó: Mészáros Dávid (jobbról) és Mészáros László (középen) a tiszakécskei Városi Sportcentrumban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …