2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Megvédte olimpiai aranyérmét Sors Tamás

A címvédő Sors Tamás aranyérmet nyert csütörtökön 100 méteres pillangóúszásban a londoni paralimpián.

A 20 éves pécsi úszó a legjobb idővel, vetélytársait messze megelőzve jutott be az S9-es sérültségi kategória döntőjébe a délelőtti selejtezőből, 59.94 mp-es eredménye közel két másodperccel volt jobb a második helyen fináléba jutott spanyol riválisáénál.

Az 59.23 másodperccel világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok sportoló – aki négy éve Pekingben a magyar küldöttség egyetlen aranyát szerezte – féltávnál fél testhossznyi előnnyel vezetett, végül ennél kisebb különbséggel előzte meg az Athénban aranyérmes ausztrál Matthew Cowdreyt, és 59.54-gyel győzött.

– Szerettem volna világcsúccsal nyerni, persze ezzel együtt örülök az első helynek – nyilatkozta a döntő után Sors Tamás. – Láttam a végén, hogy jön az ausztrál, és imádkoztam egy jó benyúlásért, sikerült. Külön öröm számomra, hogy öt éve veretlen vagyok ebben a számban, és az, hogy nem lett világcsúcs, azt jelenti, hogy maradt még bennem. Jó formában érzem magam, két súly helyett már két rakéta van a lábamon, várom a holnapi 100 méter hátat. Az uszoda hangulata fantasztikus volt, annyira izgultam a hangzavarban, hogy csak a végén mertem felnézni a lelátóra. Köszönöm, hogy ennyi magyar szorított nekem! – tette hozzá.

Anatolij Petrov tanítványa pénteken 100 háton, majd a későbbiekben (időrendben haladva) 400 gyorson, 50 gyorson, 200 vegyesen és 100 gyorson is elindul Londonban, utóbbi számban és 400 gyorson bronzéremmel zárt a 2008-as játékokon.

A 100 méteres pillangó fináléjának másik magyar résztvevője, a paralimpiai újonc Tóth Tamás hetedik lett.

Sors Tamás örül a dobogón, nyakában az aranyérme, miután megnyerte a 2012-es londoni paralimpia férfi 100 méteres pillangóúszásának döntőjét az S9-es sérültségi kategóriában a Vizesközpontban 2012. augusztus 30-án.
MTI Fotó: Beliczay László

MTI

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…