2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Megújult a sportiskola tornaterme

Kazincbarcika – Megújult és korszerűsödött a Kazinczy Ferenc Tagiskola Darnyi Tamás tornaterme.

A tavalyi esztendőben kiváló eredményt elért sportiskola (a nagylétszámú iskolák megyei pontversenyében elsők lettek – a szerk.) életében nagyon nagy jelentőséggel bír a tornaterem felújítása.
A Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája  2007. szeptember elsejétől közoktatási típusú sportiskolai módszertani központként működik. Így a személyi és tárgyi feltételek folyamatos szinten tartása és javítása elengedhetetlen. Ennek részeként került sor a kiváló úszó nevével fémjelzett tornaterem padlózatának felújítására.

Közös fogadalom

Az eseményen Lénártné Horváth Ilona tagintézményvezető elmondta: a beruházásra a látványcsapat-sportágak támogatása kapcsán került sor, hiszen az intézmény kihasználta a jogszabály adta lehetőségeket. Ennek köszönhetően az iskola 8 millió forinttal gazdagodott, ebből 5 milliót költöttek a Darnyi Tamás tornaterem felújítására. Kiemelte azt is, hogy milyen nagy öröm 225 maci pólós diákot látni az ünnepélyes avatáson, akik valamennyien szeretnek sportolni, és büszkén tettek fogadalmat a magyar diáksport napján.
A különleges eskü szövegét egy kiváló barcikai sportember mondta előre a gyerekeknek, aki ma már szülői minőségében is kötődik az intézményhez. Komlósi Ádám, a KBSC labdarúgója, tízszeres magyar válogatott és hétszeres magyar bajnok örömmel vett részt a fogadalomtételen, melyet követően a sportiskola új zászlaját is bemutatták, majd felvonták.
A napot a sportiskolások stílszerűen közös mozgással folytatták.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek