2024. 05. 3. péntek

Tímea, Irma
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Megkezdődött a 13. Országos Fekvenyomó Diákolimpia Kazincbarcikán

Megkezdődött a 13. Országos Fekvenyomó Diákolimpia Kazincbarcikán

Kazincbarcika – 201 versenyző részvételével szombat délelőtt megkezdődött a rangos diákolimpiai verseny.

Az országos megmérettetésre 39 település 201 versenyzője érkezett, akik két napot töltenek a Nemzeti Sportvárosban, Kazincbarcikán.
Az esemény ünnepélyes megnyitója szombat délelőtt volt, melyen a házigazda város nevében Klimon István alpolgármester köszöntötte a versenyzőket. Mint mondta: „… a sport önuralomra nevel, ez az egyik legfontosabb érték az ember életében, s a versenyzők büszkék lehetnek arra, hogy e szép sportág legjobbjai közé tartoznak…”

Rangsor

Megnyitó beszédében Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke kiemelte a helyi versenyzők eddig elért legfényesebb sikereit, majd arról szólt, hogy a diáksport és a szakszövetség közötti kötődés erősítése céljából milyen fontos ez a verseny.
„Nem ott áll a sportág a magyar rangsorban, amit megérdemelne, hiszen
volt olyan év, amikor az 5. legeredményesebb sportág az erőemelés volt hazai szinten. De mivel nem kapta meg a kellő publicitást és elismerést, így az átlag ember ezt nem is nagyon tudja…”
Mint ahogy arról is kevesen hallottak, hogy ma Kazincbarcikának van egy
világbajnoki ezüstérmes erőemelője Kiss Róbert személyében. A Deákba járó fiatalember 2011-ben az Ausztriában megrendezett Ifjúsági Világbajnokságon magyar korosztályos válogatottként érte el ezt a szép eredményt.
Robi és barcikai társai, továbbá az országos versenyre érkezett IV-V-VI. korcsoportos fekvenyomó bajnok-jelöltek két napon át küzdenek az érmekért és helyezésekért. Szombaton a lányok és a fiúk egy része versenyzik, vasárnap pedig a 83 kg-os súlycsoport feletti férfi küzdelmek lesznek. A szervező Surányi középiskola és tagintézményeinek pedagógusai, diákjai bíznak benne, hogy az országos viadal eredményes és sikeres lesz, melynek végén számos különdíjat is átadnak versenyzőknek és felkészítőknek egyaránt.

Képforrás: O Pont fotó / Pálinkó Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…