2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Masters Súlyemelő EB-t rendez Kazincbarcika!

Masters Súlyemelő EB-t rendez Kazincbarcika!

Kazincbarcika – Immár hivatalossá vált: a Nemzeti Sportváros rendezheti meg a 2014-es súlyemelő Masters Európa-bajnokságot.

Az örömhírt Pátrovics Géza, a Kazincbarcikai VSE Súlyemelő Szakosztályának vezetője és a Magyar Súlyemelő Szövetség masters bizottságának elnöke jelentette be.
A 2011-ben tartott kongresszuson a rangos viadal megrendezésére két pályázó, Plzen és Kazincbarcika közül az előbbi kapta meg a rendezői jogot. Az ítészek akkor az alapján döntöttek, hogy a magyar város már két ízben rendezett nemzetközi versenyt, így a cseheknek is meg kell adni a lehetőséget. Aztán az elmúlt héten a nemzetközi szövetség megvonta a rendezési jogot és átadta a másik pályázónak, Kazincbarcikának.
A rang kötelez
– Nagyon örülök, hogy mégis mi rendezhetjük meg a 2014-es kontinensviadalt – újságolta a jó hírt Pátrovics Géza.
– A hivatalos indoklás szerint Plzen anyagi okok miatt adta vissza a rendezői jogot, bár nekünk ez már nem fontos. A lényeg az, hogy újra egy olyan versenyt rendezhetünk, ami a város életében komoly mérföldkő lehet. És ezt nemcsak a sportvonatkozás miatt mondom… Hiszen egy ilyen verseny nagyon sokat lendíthet a helyi vállalkozókon, vendéglátással-szállással foglalkozókon, és még számos területen. Az EB-re a tapasztalatok alapján négy-ötszáz versenyző és családtag érkezése várható majd. A kihívás tehát óriási, de hiszem és tudom, hogy ismét nagyszerű versenyt tudunk majd rendezni – mondta a súlyemelő szakember.
2014: jubileumi esztendő
Az optimista bizakodás alapja az is lehet, hogy Kazincbarcika 1999-ben már rendezett kontinensviadalt, majd 2007-ben egy masters VB házigazdája is volt. A nemzetközi szervezet mindkét versenyt kiemelkedően sikeresnek ítélte meg.
– Városvezetőként nagyon örülök az újabb sportdiplomáciai sikernek, mert azt gondolom, ez a döntés abszolút az – osztotta meg gondolatait Szitka Péter polgármester.
– Nem véletlenül került hozzánk újra egy ilyen rangos nemzetközi verseny. Pátrovics Géza és csapata a korábbiakban is „nagyot alkotott” és tudom, hogy most is a lehető legjobbat fogjuk kihozni ebből a rendezvényből. Ráadásul 2014-ben Kazincbarcika városa 60, a KVSE Súlyemelő Szakosztálya pedig 40 éves lesz, vagyis dupla jubileumot ünneplünk majd. Sőt, ha jobban belegondolok triplát, mert maga a főszervező Pátrovics Géza egyidős a várossal, vagyis Ő is születésnapos lesz. S ahogy hallottam újra súlyemelő dobogóra is lép, hogy a jeles jubileumot egy újabb éremmel ünnepelje meg – tette hozzá Szitka Péter.
A város büszkesége – aki 2002-től tagja az európai, majd 2008-tól a világ „Halhatatlanok Klub”-jának (Hall of Fame), 11 masters világbajnoki és 15 európa bajnoki címmel büszkélkedhet.
A 2014-es masters Európa Bajnokságra tehát májusban Kazincbarcikán kerül majd sor; az idei Eb-t Azerbajdzsánban, a 2013-ast pedig Törökországban rendezik meg.
Képforrás: O Pont fotó / Pálinkó Gábor

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…