2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Márkus Gergelyre a MOB-ban is számítanak

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottsága május 5-én, Budapesten tartotta meg alakuló ülését. A szervezet tagjai közé választották a tiszaújvárosi Márkus Gergelyt, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatóját is. 

A bizottság létrehozását a MOB 2011-2016. évi nemzetközi stratégiája javasolta és a MOB 2012-ben elfogadott alapszabálya hívta életre. Fő cél a MOB nemzetközi stratégiai céljainak támogatása, a magyar sportdiplomáciai kapcsolatok fejlesztése, a hazai rendezésű nemzetközi események – sportrendezvények, konferenciák – előkészítésében való tevékeny közreműködés, valamint a magyar sport érdekképviseletének hatékonyabbá tétele, fiatal magyar sportvezetők nemzetközi karrierjének menedzselése és a tagországok közötti együttműködés elősegítése a magyar sport érdekében.
A MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságának tagjai: Gyulai Miklós elnök (a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, a MOB tagja), Ádámfi Attila (a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója, a Magyar Bandy Szövetség elnöke), dr. Kolbenheyer Zsuzsa (a Nemzetközi Jégkorong Szövetség elnökségi tagja, a női szakág elnöke), dr. Kulcsár Krisztián (a Nemzetközi Vívó Szövetség sportigazgatója), dr. Tóth Ákos (a Magyar Úszó Szövetség alelnöke, az európai szervezet, a LEN technikai bizottságának tagja), Fugli Károly (a Nemzetközi Lovas Szövetség elnökségi tagja és a fogathajtó szakág elnöke), Gyulai Márton (a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára, az európai szervezet, az EAA fejlesztési, illetve nevelési bizottságának tagja), Márkus Gergely (a Nemzetközi Triatlon Szövetség sportigazgatója), Gömöri Zsolt (a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke), dr. Nyíri Iván (a Magyar Búvár Szövetség elnöke) és Katus Tamás (a Magyar Torna Szövetség aerobik szakágának vezetője). A bizottság munkájában tiszteletbeli tagként vesz részt dr. Aján Tamás (a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagja) és dr. Kamuti Jenő (a Magyar- és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke).
A szervezet munkáját a MOB irodán belül, adminisztratív módon, a Nemzetközi Igazgatóság is segíti. Az ülésen részt vett dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató és Ali Csilla nemzetközi főmunkatárs is.
(Forrás: www.mob.hu)

Fotó:Márkus Gergely (jobbról), dr. Kolbenheyer Zsuzsa  és Gyulai Márton az alakuló ülésen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek