2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Maradona pakolhat: lefocizták a németek Argentínát

Maradona pakolhat: lefocizták a németek Argentínát

Diego Maradona, Lionel Messi, na meg az egész argentin válogatott pakolhat, és utazhat haza, miután a német nemzeti tizenegy teljesen megérdemelten 4-0-s győzelmet aratott ellene a negyeddöntőben. Thomas Müller korai fejesgólja után fekve indította a második találat előtti akciót, utána pedig már csak a gólkülönbség volt kérdéses.

Viharosan kezdődött a meccs, Thomas Müller nagyon hamar megszerezte a vezetést Németországnak. A Bayern fiatal játékosa Schweinsteiger beívelését csúsztatta Romero kapujába. Rendkívüli módon kemény volt az első percek futballja, több igen kemény belépő miatt kellett sípolnia Irmatovnak.

Az argentinok nem nagyon találták a fogást Joachim Löw alakulatán, a másik oldalon ellenben akadt nagy lehetőség: Klose durrantotta fölé Müller átadását. Neuer kapusnak egy merész kivetődéssel kellett tisztáznia Tévez elől, de nagy bravúrra nem volt szüksége.

Fordulás után próbált emelni a fordulatszámon Argentína, de néhány veszélyes megindulásnál többre eleinte nem futotta Messiék erejéből. Amikor aztán Tévez ígéretes helyzetből lőhetett, Mertesacker arccal blokkolt.

A másik oldalon ellenben jött a nagy ziccer és a gól is: Müller a földön fekve indított, Podolski önzetlen passzát Klose közelről az üres kapuba helyezte. A továbbjutás kérdése végleg a 74. percben dőlt el: Schweinsteiger zseniális egyéni alakítását követően Friedrich sodorta a labdát az üres kapuba. Ez teljesen megtörte a dél-amerikaiakat, Klose adta meg a kegyelemdöfést a 89. percben.

Németország a látottak alapján teljesen megérdemelten jutott a legjobb négy közé, Joachim Löw maximum csak amiatt bosszankodhat, hogy egyik legjobbja, Thomas Müller eltiltás miatt nem játszhat az elődöntőben Paraguay vagy Spanyolország ellen.

 

Argentína – Németország 0-4 (T. Müller 4., Klose 68., 89., Friedrich 74.)


szöveg és kép forrása: pepsifoci.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eseménydús hétvége Brno-ban
Kovács Ádám és csapata Brnoban szállt harcba a sporttársak, és az idő ellen. Kovács Ádám Kermor Motorsport Histo Cup - Brno Formula Renault FR2.0 …

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…