2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Londontól Ulánbátorig, Tiszaújvároson át

Londontól Ulánbátorig, Tiszaújvároson át

Örvendetes, hogy a  Hungarian Kiwis-Mongólia Rally 2014 elnevezésű jótékonysági  eseménynek  tiszaújvárosi résztvevője is van.  Dr. Elekes Ferenc két új-zélandi barátja, Jonathan James és Ashley Gardner társaságában vállalkozott a nem mindennapi autós kalandra, melynek során az idei TVK Triatlon Nagyhetet és a TVK-Mali Triatlon Klubot is reklámozzák gépjárművükön.

–    A többek között közép-ázsiai gyerekeket támogató angol Go Help alapítvány képviseletében július 5-én, Londonból indultunk a 15 ezer kilométeres útra – tudtuk meg a jogász végzettségű dr. Elekes Ferenctől, aki július 9-én, rövid időre megszakítva útját, társaival együtt Tiszaújvárosba érkezett.  – Az indulás feltétele az volt, hogy befizessünk az alapítványnak 1000 angol font „nevezési díjat”, majd beszerezzünk egy 9 évesnél nem idősebb gépjárművet. Mi a saját pénzünkből vásárolt és tankolt Mitsubishi L200-as pick-up típusú autóval vágtunk neki az útnak. A mintegy 40 résztvevőnek nem határozták meg a pontos koordinátákat az ulánbátori célig. Ami bennünket illett, innen a „déli” útvonalon haladva, Románia, Bulgária, Törökország, Irán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Tadzsikisztán, Kirgizisztán, Kazahsztán és Oroszország érintése után érkezünk majd meg Mongóliába.
Tiszaújvárosi kitérőnk apropóját az adta, hogy a TVK-Mali Triatlon Klub is csatlakozott támogatóink közé. A Lehmann Tibor klubelnök által átadott 100 liter ásványvíz nagyon jól jön majd a hosszú autózás során. Mi cserébe felragasztottuk autónkra az idei TVK Triatlon Nagyhét és a klub logóját is, mellyel reklámozzuk Tiszaújvárost, ezt a nagyszerű eseménysorozatot és az egyesületet.
Öt hét alatt haza is érnek
–    Terveink szerint összesen öt hétig leszünk úton, melybe már a hazautazást is bekalkuláltuk – folytatta a tiszaújvárosi túraautós. –  A hazautazásunk rendhagyó lesz, hiszen a rally résztvevői azzal is segítik az alapítványt, hogy autójukat Ulánbátorban átadják a helyi képviselőknek, akik gondoskodnak azok megfelelő felhasználásáról. Érdekesség, hogy néhányan közülünk mentővel teszik meg az utat, így azokat adják majd át további hasznosításra. Hazafelé tehát vonattal utazunk egy jót! Azok, akik követni akarják, hogy éppen hol járunk, megtehetik ezt a Hungarian Kiwis-Mongolia Rally 2014 facebook oldalunkon.

Fotó:
Dr. Elekes Ferenc (jobbról), Jonathan James, Ashley Gardner és Lehmann Tibor tiszaújvárosi találkozása.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…