2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Leukémiás gyermekek vendégeskedtek Nagy László kézilabda táborában

Leukémiás gyermekek vendégeskedtek Nagy László kézilabda táborában

Nagy László, az MKB Veszprém KC válogatott kézilabdázója a XIXO Mosolygyűjtés nagyköveteként leukémiás gyermekeket és családjaikat látta vendégül az immár hagyományos nyári, gyerekeknek szervezett nemzetközi kézilabda táborában.

A közös edzés, névre szóló dedikálás és ebéd után a táborozók örömmel csatlakoztak a XIXO Mosolygyűjtéshez és több mint 100 fotóval segítették, hogy minél hamarabb összegyűljön a célul kitűzött – 1 millió forintos támogatást jelentő – 10 000 darab fotó a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett nemzetközi táborban idén a gyerekek a XIXO prémium termékeivel, a limonádékkal és jeges teákkal olthatták a szomjukat. Nagy Laci május végén első szóra és nagy örömmel csatlakozott a XIXO országos jótékonysági kampányához és vállalta el a nagyköveti szerepet, hogy minél előbb összegyűljön annyi mosolygós fotó, hogy az alapítvány megkaphassa az egymillió forintos támogatást. Nem volt kérdés, hogy a tábor valamennyi lakója hozzájárul a saját mosolyával – ami most 100 forintot ér – a leukémiás gyermekek gyógyulásának segítéséhez. Laci nem csak a mosolyok „begyűjtését” vállalta, hanem egy látogatás és közös edzés erejéig vendégül is látta a gyerekeket, akik az ország másik feléből utaztak Veszprémbe, hogy a 2011-ben a világ legjobb kézilabdázójának választott Nagy Lászlóval találkozhassanak, kérhessenek tőle egy aláírást és egy közös fotót. A gyerekek, akik nem gondolták, hogy az edzést nem csak nézhetik, hanem maguk is beállhatnak kézilabdázni, először kicsit megszeppenve álltak meg a pálya szélén, de Laci közvetlensége és kedvessége hamar feloldotta őket, és pár perccel később már boldog mosollyal dobálták a gólokat az edzői utasítások szerint. A program végén a XIXO ajándékcsomagok mellé a bátorságukért cserébe egy igazi álomautózást is kaptak, ugyanis a HELL amerikai csodajárgányával, a tekintélyt parancsoló külsővel és lenyűgöző teljesítménnyel bíró Dodge Ram autójával is utazhattak.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek