2024. 04. 29. hétfő

Péter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Lendületben Békéstől Zaláig: a MASPORT-rendezvények ősszel is megmozgatják a lakosságot országszerte!

Lendületben Békéstől Zaláig: a MASPORT-rendezvények ősszel is megmozgatják a lakosságot országszerte!

A 2023-as őszi időszakban Magyar Szabadidősport Szövetség ismét számos sportprogramot kínál a lakosság átmozgatására országszerte. Az egyesület célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgásban gazdag és az egészséges életmód fontosságára a Családi Mozgásfesztivál, az Európai Sporthét a #BeActive Night, a Világ Gyalogló (HÓ)Nap, a Lépten-nyomon NOWA program és az Őszi Sportmámor programokkal a lakosság valamennyi kor- és célcsoportja számára.

 

A sportolásra egyfajta szükségletként is tekinthetünk, hiszen számos olyan területen okozhat pozitív hatásokat, ahol elsőre nem is gondolnánk. A csapatban sportolás fejleszti a szociális készségeinket, építjük vele az emberekkel való kapcsolatainkat, sőt még értékesebbnek is érezhetjük magunkat. Ha pedig egyénileg űzünk valamilyen mozgásformát, azzal a fizikai és mentális egészségünk megőrzését segíthetjük elő. Legyen szó egy több generációt megmozgató eseményről – Családi Mozgásfesztivál –, egy igazi nemzetközi sportesemény-sorozatról – Európai Sporthét –, egy gyaloglást fókuszba helyező országos eseménysorozatról – Világ Gyalogló (HÓ)Nap –, a nordic walkig sportágat népszerűsítő regionális eseménysorozatról – Lépten-nyomon NOWA Program -, vagy éppen egy sokszínű, rendszeres foglalkozásokat felölelő – Őszi Sportmámor – programról, a MASPORT küldetése mindenhol ugyanaz: a rendszeres mozgásra ösztönzés!

 

Már a hazai rendezésű Atlétikai Világbajnokság kapcsán is megtapasztalhattuk, hogy az emberekben hatalmas nyitottság mutatkozik a sportra. Azt szeretnénk, hogy a szurkolók ne csak nézőként, hanem – egyéni szintjükhöz, képességeikhez és korukhoz mérten – potenciális szabadidősportolóként is megtapasztalják mindazt az örömöt, amelyet a mozgás és a sportolás jelenthet” – mondta Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

 

Az őszi programok szeptember 3-án, a Családi Mozgásfesztivállal indulnak, ahol a szövetség család minden generációja számára egy időben egy helyen biztosít közel 100 féle mozgásforma kipróbálására lehetőséget. Szeptembertől az Őszi Sportmámorhoz tartozó eseményeket tartják országszerte. Ezt követi az Európai Sporthét szeptember 23-30 között, ahol az érdeklődők egy nemzetközi hátterű eseménysorozathoz csatlakozhatnak. A Világ Gyalogló (HÓ)Nap és a Lépten-nyomon NOWA Programok keretein belül pedig gyalogló és nordic walking programokat is rendeznek számos vármegyében az októbertől novemberig tartó időszakban. A szövetség természetesen online is jelen van egész évben a Mozgásélmény Szeniorok Programjukkal.

 

Az eseményekről további információk és részletek a masport.hu weboldalon találhatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek