2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Lemondott Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója
Lemondott Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója

Lemondott Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója

Lemondott Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatójaPrukner László pénteken sajtótájékoztatón aláírta hároméves szerződését, amelynek értelmében átveszi a Ferencváros élvonalbeli labdarúgócsapatának irányítását. Az esemény végén Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója lemondott posztjáról. A Kaposvárról érkező Pruknernek szakmai igazgatóként ki kell majd alakítania a klub új sportpolitikáját mind az utánpótlás, mind az első és a második csapat tekintetében. „Az volt a cél, hogy egy olyan szakembert találjunk, aki biztosan olyan helyre vezeti a csapatot, amely méltó a klub múltjához” – nyilatkozta Berki, aki a sajtótájékoztató végén jelentette be lemondását, majd elhagyta a termet.

A 49 éves tréner 2004-ben jutott fel a Kaposvár csapatával az élvonalba, azóta ő edzette az együttest, s összesen 179 első osztályú mérkőzésen ült a kispadon. A sportvezető 2008 júniusában lett az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, szerződése 2012. június 30-ig szól.

Az elmúlt szezonban előbb Bobby Davison, majd Craig Short által irányított Ferencváros a hetedik helyen zárt a bajnokságban, de a vezetők nem hosszabbították meg Short szerződését, mert az angol edzőnek nincs az NB I-es szereplés feltételeként meghatározott pro-licences képesítése.

A Ferencvárosnál erősítésként egyelőre Rodenbücher István és Nagy Patrik érkezését jelentették be, de több új játékos szerződtetése várható a közeli jövőben.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek