2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Lemondásra szólítja fel a Forma-1 főnökét a Zsidó Világkongresszus

Lemondásra szólítja fel a Forma-1 főnökét a Zsidó Világkongresszus

Lemondásra szólítja fel a Zsidó Világkongresszus (WJC) Bernie Ecclestone-t, a Formula-1 főnökét, aki a The Times című brit lap szombati számában dicsérte Hitler hatékonyságát, és kijelentette, hogy a demokrácia „nem sok jót hozott számos országnak, így ennek (Nagy-Britanniának) sem”.

Ronald Lauder, a WJC elnöke vasárnapi nyilatkozatában úgy vélekedett, Ecclestone nem alkalmas arra, hogy a Forma-1 feje legyen. Emiatt felszólította a csapatokat, a pilótákat és a versenyfutamoknak otthont adó országokat, hogy függesszék fel vele az együttműködést.
 
Ecclestone-t, aki birtokolja a Formula-1 kereskedelmi jogait, már korábban is érték bírálatok. Egyszer például azt találta mondani, hogy a nőknek fehér ruhában kellene járniuk, „hiszen minden más háztartási gép is fehér”.

A szombati interjúban úgy vélekedett, hogy „Hitler – eltekintve attól, hogy hagyta magát elragadtatni s meggyőzni olyan dolgok megtételéről, amelyekről nem tudom, valóban meg akarta-e csinálni vagy sem – sok embert irányíthatott, s hatékony lehetett”. Hozzátette: Hitler „a végén veszített, így azután nem is volt nagyon jó diktátor”.

Denis MacShane brit munkáspárti parlamenti képviselő, egy antiszemitimuskutató intézet vezetője szerint „ha Ecclestone úr valóban úgy gondolja, hogy Hitlert rá kellett beszélni hatmillió zsidó megölésére, minden európai ország megtámadására és London bombázására, akkor vagy fogalma sincs a történelemről, vagy híján van minden ítélőképességnek”.

 

/MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…