2021. 12. 7. kedd

Ambrus
1 EUR 364 HUF
1 GBP 428 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Lehmann Csongor is „energiát” kap az E.ON-tól
_kepek-2012/51401-51600/51508

Lehmann Csongor is „energiát” kap az E.ON-tól

_kepek-2012/51401-51600/51508További lendületet ad a Magyarországon is egyre népszerűbb triatlon fejlődésének, hogy január 15-én, Budapesten együttműködési megállapodást kötött a Magyar Triatlon Szövetség az E.ON Hungária Zrt.-vel, melyet sajtótájékoztatón jelentettek be.  A kontraktus egyik egyéni kedvezményezettje Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub junior világbajnoka, U23-as vb-ezüstérmese.

A kiemelten a fiatalokat célzó támogatástól azt remélik, hogy megalapozza a sportág jövőbeni sikereit.  Utóbbira akár már a nyári olimpián is esély kínálkozik, Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.), a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar versenyző a sportág legjobb magyar eredményét érheti el Tokióban. Az olimpián a tíz közé várt sportoló mellett a korábbi junior világbajnok és U23-as korcsoportban világbajnoki ezüstérmes Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) felkészülését is segíti az energiacég.

A mostani megállapodás értelmében az E.ON emellett a Magyar Triatlon Szövetség hat utánpótlás ranglista versenyének, továbbá az utánpótlás országos bajnokságnak is névadó támogatója lesz.

„Megtiszteltetést jelent, hogy az E.ON nem csupán a Magyar Triatlon Szövetség támogatásában látott lehetőséget, de kiemelten segíti két fiatal versenyzőnket is. Bízom benne, hogy 2020-ban ez olyan lökést adhat a magyar triatlonnak, amelynek hatására több fiatal dönt úgy, hogy ezt a szép sportágat választja” – mondta el Dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.

Bicsák Bence jelenleg az olimpiai kvalifikációs ranglista 9. helyét foglalja el, és így gyakorlatilag borítékolható tokiói részvétele. 2019 májusában a triatlon vb-sorozat yokohamai futamán harmadik helyezést ért el, amely a magyar triatlonsport történetének egyik legkiemelkedőbb eredménye. Lehmann Csongor pedig korosztályának egyik legnagyobb tehetsége,  kétszeres vb-érmes versenyző.

„Fő célom, hogy egy napon a világ legjobb triatlonosa legyek. Örülök, hogy az E.ON segít ebben” – mondta Bicsák Bence, amit Lehmann Csongor így egészített ki: „Hosszú távon az a célom, hogy 2024-ben olimpiai érmet szerezzek. Minden feltétel adott hozzá.”

Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója szerint a cég számára megtiszteltetés, hogy energiát adhatnak ehhez a felkészüléshez és a versenyeken való minél jobb eredmény eléréséhez.

„Évek óta elhivatottan támogatjuk a magyar sportot és nekem különösen sokat jelent, hogy idén a triatlon mellett döntöttünk, hiszen amatőr szinten én is űzöm ezt az összetett, kihívást jelentő sportágat. Bence és Csongor a magyar triatlon jelene és jövője, mi pedig hiszünk benne, hogy a fiatalokba fektetett bizalom mindig megtérül” – mondta Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója.

A két kiemelten támogatott versenyzőnek idén több versenyen is szurkolhatunk, Bencének legjobban a tokiói olimpián, míg Csongornak június 6-án, a Dnipro-ban megrendezendő U23-as Triatlon Európa-bajnokságon, valamint augusztus 20-án, az edmontoni U23-as  Triatlon Világbajnokságon.

Fotó:

Lehmann Csongor (balról), Kiss Attila, dr. Bátorfi Béla és Bicsák Bence a szerződés aláírását követően.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kalandokkal tűzdelt 25. Jubileumi Mikulás Rally után beszélgetek Juhász Csabi raliversenyzővel. Megosztanád a portál olvasókkal, hogy miként is sik…
A 2021-es Gokart Országos Bajnokság, Rotax Max Senior kategóriában első helyezést ért el a 17 éves Juráncsik Balázs. Ezzel az éves eredményével kij…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum