2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Lehmann Csongor is „energiát” kap az E.ON-tól
_kepek-2012/51401-51600/51508

Lehmann Csongor is „energiát” kap az E.ON-tól

_kepek-2012/51401-51600/51508További lendületet ad a Magyarországon is egyre népszerűbb triatlon fejlődésének, hogy január 15-én, Budapesten együttműködési megállapodást kötött a Magyar Triatlon Szövetség az E.ON Hungária Zrt.-vel, melyet sajtótájékoztatón jelentettek be.  A kontraktus egyik egyéni kedvezményezettje Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub junior világbajnoka, U23-as vb-ezüstérmese.

A kiemelten a fiatalokat célzó támogatástól azt remélik, hogy megalapozza a sportág jövőbeni sikereit.  Utóbbira akár már a nyári olimpián is esély kínálkozik, Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.), a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar versenyző a sportág legjobb magyar eredményét érheti el Tokióban. Az olimpián a tíz közé várt sportoló mellett a korábbi junior világbajnok és U23-as korcsoportban világbajnoki ezüstérmes Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) felkészülését is segíti az energiacég.

A mostani megállapodás értelmében az E.ON emellett a Magyar Triatlon Szövetség hat utánpótlás ranglista versenyének, továbbá az utánpótlás országos bajnokságnak is névadó támogatója lesz.

„Megtiszteltetést jelent, hogy az E.ON nem csupán a Magyar Triatlon Szövetség támogatásában látott lehetőséget, de kiemelten segíti két fiatal versenyzőnket is. Bízom benne, hogy 2020-ban ez olyan lökést adhat a magyar triatlonnak, amelynek hatására több fiatal dönt úgy, hogy ezt a szép sportágat választja” – mondta el Dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.

Bicsák Bence jelenleg az olimpiai kvalifikációs ranglista 9. helyét foglalja el, és így gyakorlatilag borítékolható tokiói részvétele. 2019 májusában a triatlon vb-sorozat yokohamai futamán harmadik helyezést ért el, amely a magyar triatlonsport történetének egyik legkiemelkedőbb eredménye. Lehmann Csongor pedig korosztályának egyik legnagyobb tehetsége,  kétszeres vb-érmes versenyző.

„Fő célom, hogy egy napon a világ legjobb triatlonosa legyek. Örülök, hogy az E.ON segít ebben” – mondta Bicsák Bence, amit Lehmann Csongor így egészített ki: „Hosszú távon az a célom, hogy 2024-ben olimpiai érmet szerezzek. Minden feltétel adott hozzá.”

Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója szerint a cég számára megtiszteltetés, hogy energiát adhatnak ehhez a felkészüléshez és a versenyeken való minél jobb eredmény eléréséhez.

„Évek óta elhivatottan támogatjuk a magyar sportot és nekem különösen sokat jelent, hogy idén a triatlon mellett döntöttünk, hiszen amatőr szinten én is űzöm ezt az összetett, kihívást jelentő sportágat. Bence és Csongor a magyar triatlon jelene és jövője, mi pedig hiszünk benne, hogy a fiatalokba fektetett bizalom mindig megtérül” – mondta Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója.

A két kiemelten támogatott versenyzőnek idén több versenyen is szurkolhatunk, Bencének legjobban a tokiói olimpián, míg Csongornak június 6-án, a Dnipro-ban megrendezendő U23-as Triatlon Európa-bajnokságon, valamint augusztus 20-án, az edmontoni U23-as  Triatlon Világbajnokságon.

Fotó:

Lehmann Csongor (balról), Kiss Attila, dr. Bátorfi Béla és Bicsák Bence a szerződés aláírását követően.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…